Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogromno priznanje

Modrić zamalo završio među tri najbolja na svijetu: Evo tko je sve glasao za njega, a za koga Luka

Luka Modrić uvršten je u najbolju momčad 2022. godine u izboru FIFA-e.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Luka Modrić, hrvatski kapetan, izabran je u najbolju momčad godine, a samo šest bodova nedostajalo mu je da se nađe među tri najbolja nogometaša svijeta.

Nakon svečane dodjele koja se održala u Parizu javno je objavljeno koliko je koji igrač prikupio bodova i tko je sve glasao za njih.

Kapetan Vatrenih skupio je 28 bodova, a to znači da se našao na visokom četvrtom mjestu iza Karima Benzeme (34 boda), Kyliana Mbappea (44 boda) i Lionela Messija, koji je uzeo nagradu za najboljeg igrača svijeta s 52 boda.

Achraf Hakimi Šok za zvijezdu PSG-a: Tek što je primio najveće priznanje u karijeri, stigla je optužba za silovanje divider

Na prvo mjesto Modrića su uvrstili izbornik Indije Igor Štimac, izbornik Omana Branko Ivanković, ali i izbornik Bruneja Mario Riviera. Ako vas je to iznenadilo, koliko će tek podatak da je kapetan Sjeverne Koreje, Kuk Chol Jangu također dao najveći broj bodova Modriću, odnosno pet bodova.

Na drugo mjesto hrvatskog su kapetana uvrstili Pepe, Granit Xhaka i Stefan Ristovski kao kapetani svojih reprezentacija, ali i kapetani Bjelorusije, Trinidada i Tobaga, Finske, Fidžija, Portugala.

Luka Modrić Luka Modrić u odabranom društvu: FIFA uvrstila kapetana Vatrenih u najbolju momčad godine divider

Izbornik BiH Faruk Hadžibegić stavio je Modrića na drugo mjesto. Po tri boda još je dobio od izbornika Danske, Engleske, Njemačke, Nizozemske i ostalih. Zanimljivo,  Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi stavio je Modrića na treće mjesto, iza Messija i Mbappea.

Što se pak tiče Modrića, on je pet glasova dao klupskom suigraču Karimu Benzemi, tri boda Lionelu Messiju, a jedan zvijezdi PSG-a, Kylianu Mbappeu.

Za kraj dodajmo da na popisu nema izbornik Zlatka Dalića, tako da se ne zna za koga je glasao, što je mnoge začudilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider