Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri u nokdaunu

Ludnica u Splitu: Hajduk ima veliku šansu srušiti Dinamo i konačno osvojiti prvenstvo!

Hajduk ima veliku šansu dostići Dinamo na samo dva boda razlike...

Galerija Torcida (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL) Torcida na derbiju Hajduk - Dinamo (Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL) Dinamo - Hajduk (GOL.hr)

Jako uzbudljivo poslijepodne u hrvatskom nogometu. Prvo je Torcida poslala dramatično priopćenje u kojem traži ostavku predsjednika Hajduka Ivana Kosa, a potom je Osijek bacio Dinamo u nokdaun na Maksimiru i vratio neizvjesnost u utrci za prvaka. Večeras bi na Poljudu mogla biti prava ludnica.

I prije derbija kola na Maksimiru očekivalo se da će Poljud biti dobrano popunjen zbog mogućnosti rušenja Hajdukova rekorda po broju gledatelja u sezoni, a nakon poraza Dinama, prema Poljudu bi mogli nagrnuti i oni navijači Hajduka koji nisu planirali doći na večerašnju utakmicu.

Nakon pobjede nad Cibalijom, Hajduk se primakao Dinamu na pet bodova. Budući da Modri u sljedećem kolu stižu na Poljud, vjerujemo da ne treba pojašnjavati kakva će se euforija stvoriti u Splitu i cijeloj Dalmaciji.

Hajduk čeka Dinamo na Poljudu

Ako Hajduk pobijedi Dinamo, smanjit će prednost Modrih na smo dva boda pet kola prije kraja prvenstva, a imat će i bolji međusobni skor. Kad tomu dodamo da Dinamo nakon derbija s Hajdukom očekuje i derbi s Rijekom na Maksimiru, dok Hajduk gostuje u Koprivnici, jasno je da će Bijeli možda imati čak šansu preuzeti vodstvo na ljestvici nakon 32. kola. Zbog boljeg međusobnog skora za prvo mjesto na ljestvici bit će im dostatno i da Dinamo remizira s Rijekom.

Dinamov poraz možda jest iznenađujući, ali ne previše. S obzirom na to kako igra već duže vrijeme, taj poraz malo koga je šokirao. Jer, Modri ni pod novim trenerom Nikolom Jurčevićem ne briljiraju, igrom i nisu nešto posebno napredovali, uglavnom pobjeđuju na individualnu kvalitetu, slično kao što je to bilo i pod vodstvom Marija Cvitanovića.

Dinamo uglavnom igra loše i oslanja se na bljeskove svojeg najboljeg igrača Soudanija. Kad njemu ne ide, Modri u pravilu nemaju alternativno rješenje. Kriza igre Modrih još je jedan razlog za optimizam Hajduka i njegovih navijača. Kako sad stvari stoje i kako Modrih igraju, čini se da su u stanju prokockati ono što se donedavno smatralo teško mogućim. Bodovna zaliha Modrih lagano se topi, a u sljedeća dva kola mogla bi se i rastopiti poput sladoleda na vrućem ljetnom suncu.

Hajduk definitivno ima šansu, a hoće li je iskoristiti ovisit će najvećim dijelom o razini njegove forme. Ako Bijeli nastave nizati pobjede, ako sruše Dinamo na Poljudu, imat će veliku šansu vratiti naslov prvaka nakon 13 godina posta. Iako će imati dva boda manje, psihološka prednost bit će na strani Hajdukovih nogometaša. Modri će biti pod velikim pritiskom, na što nisu navikli, a da teško podnose pritisak, pokazala je to prošla sezona kada su izgubili utrku s Rijekom.

Dinamo je već godinama navikao da prvenstva rješava u ranoj fazi sezone, donedavno je izgledalo da će tako biti i ovaj put, no niskom loših rezultata pružili su šansu Hajduku da ih zaskoči i možda čak pretekne u finišu prvenstva. U svakom slučaju čini se da nas čeka uzbudljiva završnica sezone. 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider