Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadnja četiri kola

Ludnica u HNL-u se nastavlja: Evo koliko bodova osigurava mjesto u Europi

Utrka za prvaka riješena je u SuperSport HNL-u, no nastavlja se borba za mjesta koja vode u Europu i za goli ostanak u društvu najboljih…

Utrka za Europu u HNL-u (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Svojim ukupno 13. pogotkom ove sezone, riječki dragulj Matija Frigan, zapečatio je sinoćnju pobjedu Rijeke u Koprivnici.

Otkako je sjeo na klupu Riječana, Sergej Jakirović upisao je desetu pobjedu, a ova sinoćnja momčad s Kvarnera ponovno je gurnula na treće mjesto na ljestvici. Budući da finalist kupa Šibenik, nema europsku licencu, u Europu će sljedeće sezone voditi i treće i četvrto mjesto na ljestvici.

Trener Rijeke Sergej Jakirović ističe:

"Daleko je to, ima još 4 kola. Moramo matematički osigurati, svi smo blizu. Jesmo mi i Osijek malo odmaknuli, ali imamo sad lokalni derbi s Istrom, koja je isto tu blizu. To će biti bitno kako ćemo to odigrati, a vidjet ćemo, kad završi sezona, imamo desetak dana odmora i kreće nova. Planiramo i roster i doselekciju te sve ono što mislimo da može pojačati momčad i podići njenu kvalitetu."

Evo kako stoje stvari po pitanju plasmana u pretkola Konferencijske lige za sljedeću sezonu. Rijeka je treća s 47 bodova, slijedi Osijek s 45. No, plasmanu se nadaju i Istra, Slaven, Varaždin i Lokomotiva. Prema izračunu Tomislava Globana, profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 48 bodova nosi 50 posto šanse za konačni plasman u top 4.
49 bodova diže šanse na 78 posto, s 50 ste gotovo pa sigurni, a s 50 plus - to bi trebalo biti to.

Trener Osijeka Stjepan Tomas poručuje:

"Mi se moramo boriti za to treće mjesto, tomu se s pravom trebamo nadati i očekivati jer ova ekipa i ovi dečki zaslužuju to treće mjesto. Dolazi nam Dinamo, sigurno da je Dinamo uvijek Dinamo, ali, ponavljam, mi ćemo se sada dobro pripremiti, dobro analizirati i pred našim navijačima priuštiti im nova tri boda."

Do kraja sezone Rijeku čekaju dvoboji s Istrom, Varaždinom, te derbiji s Dinamom i Osijekom. Osijek, pak, osim tog zadnjeg kola s Rijekom, ima Dinamo, Hajduk u gostima te Šibenik.

Trener Gorice Željko Sopić konstatira:

"Svojim igračima mogu samo skinut kapu jer to mogu samo posebni dečki. Ovako nešto izvući s igračem manje, nakon takve ozljede, gdje su svi to vidjeli, stvarno kapa do poda."

Ovako je trener Gorice govorio jučer, nakon remija s Lokomotivom. Susret je obilježila teška ozljeda vratara Gorice Banića koji je, srećom, prošao samo s potresom mozga. U borbi za ostanak, pretposljednja Gorica je na 28, a zadnji Šibenik na 27 bodova. S tim da Šibenčanima, kolo prije kraja, slijedi i finale kupa protiv Hajduka. Bez obzira što je prvenstvo riješeno - HNL ludnica se nastavlja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider