Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pola lige se bori za vrh

Ludnica u Bundesligi: Šok u sudačkoj nadoknadi stvorio nevjerojatnu gužvu na vrhu ljestvice

Velika gužva vlada u Njemačkoj, s potencijalom da postane još veća...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već smo navikli da je Bundesliga privatno šetalište Bayerna, prvaka Njemačke sedam puta zaredom, zbog čega je elitni rang njemačkog nogometa stigao na glas podosta dosadnog i predvidljivog natjecanja.

Stoga je vrlo neobično vidjeti stanje na ljestvici nakon nepunih sedam odigranih kola. Bayern jest prvi, ali samo zahvaljujući gol razlici: čak četiri momčadi bodovno su izjednačene s momčadi Nike Kovača. Gužva ne prestaje ni na nižim pozicijama, pa se tako osam momčadi stisnulo u samo dva boda, a prvih 10 u svega četiri.

Izlazak Israela Adesanye (Foto: GOL.hr) Spektakularan i do sada neviđeni ulazak u oktogon UFC-ove zvijezde i novog prvaka! divider

Stanje na vrhu je sljedeće – Bayern, Leipzig, Freiburg, Schalke i Bayer Leverkusen imaju 14 bodova. Slijedi Borussia Mönchengladbach s 13 i utakmicom manje, pa se pobjedom protiv Augsburga mogu vinuti sve do prvog mjesta. Borussia Dortmund i Wolfsburg odmah su ispod s 12 bodova, dok Eintracht Frankfurt i Hertha zauzimaju 9. i 10. mjesto sa samo četiri boda manje od vodeće petorke.

Gužva na vrhu može postati još veća

Gužva je mogla biti nešto manja da je Schalke obranio prednost od 1:0 protiv Kölna kojom bi preuzeo vrh, ali doživjeli su šok u sudačkoj nadoknadi i ostali bez pobjede. Na to se nadovezao i prvi Bayernov poraz u sezoni, pa je ljestvica dobila doista neobičan izgled.

Puno toga ovisit će o ishodima nedjeljnih utakmica. Borussia (M) može preuzeti vrh, a u slučaju remija postala bi čak šesta momčad koja je bodovno izjednačena na vrhu. Dogodi li se takav scenarij, Wolfsburg pobjedom protiv Union Berlina može skočiti s osmog na prvo mjesto!

Adesanya nokautira Whittakera (Foto: GOL.hr) Israel Adesanya novi je kralj UFC-ove srednje kategorije: Brutalno nokautirao prvaka Whittakera! divider

U posljednjoj utakmica kola Eintracht igra protiv Werdera; Orlovi pobjedom mogu također preskočiti nekoliko pozicija, dok bi Werder slavljem stigao do 10 bodova i ubacio se u gužvu koja se proteže od vrha do sredine ljestvice.

Zasad doista ludo izdanje Bundeslige, nadajmo se da će i potrajati.

Rezultati by SofaScore
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider