Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Petarda Arsenala za kraj

Luda završnica Premier lige: Tottenham ostao bez Europe, poznati putnici za Championship

Leicester City i Leeds idu put Championshipa, a Tottenham Ivana Perišića ostao je bez Europe u posljednjem kolu Premier lige.

Erling Haaland (Foto: Afp)

Nogometaši Evertona spasili su se u posljednjem, 38. kolu, ispadanja iz engleske Premier lige, no bez tog cilja su ostali Leicester i Leeds.

Ranije je bilo poznato kako će put Championshipa, tamošnje druge lige, krenuti Southampton, a ove nedjelje su postala poznata i druga dva putnika u niži rang. U Premier ligi iduće sezone će umjesto njih igrati Burnley, Sheffield United i Luton.

Danijel Subašić Dirljiv oproštaj Subašića od Hajduka: Evo zašto je izašao u 24. minuti utakmice divider

Everton je prvoligaški status sačuvao vrlo teškom domaćom pobjedom protiv Bournemoutha od 1:0. Pogodak vrijedan ostanka u Premier ligi dao je Doucoure u 57. minuti, kada je odlično potegnuo volej s 20 metara i pogodio za delirij na Goodison stadionu. U ostatku utakmice Everton se gotovo isključivo branio te je uspio u tome iako je u nekim trenucima opasno visio protiv Bournemoutha.

Leicester je pobijedio West Ham 2:1 pred svojim navijačima, ali ta mu pobjeda ništa nije značila zbog uspjeha Evertona. Vodio je Leicester 2:0 golovima Barnesa u 34. i Faesa u 62. minuti nakon čega je očito samo osluškivao rezultat Evertona koji mu na kraju nije išao u prilog.

Tottenham slavio, ali ništa od Europe

Leeds se također borio za očuvanje prvoligaškog statusa, ali nije uspio obaviti ni svoj dio posla, premda je ovisio i o drugim rezultatima. Tottenham je svladao Leeds u gostima 4:1 uz dva pogotka Harryja Kanea i po jedan Pedra Porra i Lucasa Moure. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nije bio u konkurenciji za Tottenham u ovom dvoboju.

Marko Livaja Hajduk zatvorio sezonu u stilu: Lekin stroj osam utakmica ne zna za primljen pogodak divider

Ranije su riješena sva pitanja na vrhu ljestvice. Manchester City je obranio naslov prvaka, dok su uz njega Ligu prvaka iduće sezone osigurali Arsenal, Manchester United i Newcastle.

Prvak Manchester City je poražen kod Brentforda s 0:1, što je sastavu Pepa Guardiole bio peti prvenstveni poraz u sezoni. Jedini gol dao je Pinnock u 85. minuti.

Petarda Topnika za kraj

Arsenal je sezonu kraju priveo uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Wolverhamptona od 5:0. Manje od uvodnih pola sata trebalo je Arsenalu za tri pogotka, dva je dao švicarski reprezentativac Xhaka, a jedan Saka. U nastavku su još pogađali Gabriel Jesus i Kiwior za Arsenal.

Jana Koščak - 1 Hrvatska atletska senzacija ruši rekord za rekordom, fenomenalan debi među seniorkama! divider

Manchester United je na Old Traffordu svladao Fulham 2:1 nakon preokreta. Gosti su poveli golom Tetea u 19. minuti, no do kraja poluvremena je izjednačio Sancho u 39. minuti, dok je domaćin tri boda osigurao u nastavku dvoboja kada je u 55. minuti za 2:1 pogodio Bruno Fernandes.

Kovačić standardan

Newcastle je gostovao kod Chelseaja te je dvoboj završio bez pobjednika 1:1. Oba gola su postignuta u prvom dijelu, goste je doveo u vodstvo Gordon u devetoj minuti, dok je Trippier u 27. pogodio vlastitu mrežu za 1:1. Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić za Chelsea je zaigrao od 70. minute.

Utakmicu s najviše golova odigrali su budući drugoligaš Southampton i Liverpool, koji se morao ove sezone zadovoljiti osiguravanjem tek nastupa u Europskoj ligi. Taj susret je ponudio čak osam golova, a završilo je 4:4. Southampton je do 72. minute vodio 4:2, a potom je unutar 100 sekundi primio dva gola.

Max Verstappen Niti pljusak nije zaustavio Verstappena, nova rutinska pobjeda na kišom okupanim ulicama Monaka divider

Diogo Jota i Gakpo su postizali golove za konačnih 4:4. Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car je ostao na klupi za pričuve Southamptona, dok Mislav Oršić opet nije bio u konkurenciji za igru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider