Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
A tek joj je 17

Hrvatska atletska senzacija ruši rekord za rekordom, fenomenalan debi među seniorkama!

Sjajan seniorski debi Jane Koščak uz apsolutni državni rekord u sedmoboju.

Galerija Jana Koščak - 4 Jana Koščak - 3 Jana Koščak - 2 Jana Koščak - 1

Mlada hrvatska atletičarka Jana Koščak (17) imala je sjajan debi u seniorskom sedmoboju na Hypomeetingu, prestižnom višebojskom mitingu u austrijskom gradu Goetzisu, koji je dio WA Gold Tour serije.

U svom prvom seniorskom sedmoboju Koščak je osvojila deveto mjesto postavivši pritom novi hrvatski seniorski rekord sa 6293 boda, ali i najbolji svjetski rezultat u konkurenciji do 18 godina.

Marko Livaja Hajduk zatvorio sezonu u stilu: Lekin stroj osam utakmica ne zna za primljen pogodak divider

Jana je novi hrvatskim seniorskim rekordom nadmašila svoju stariju sestru Klaru koja je prije dvije godine sakupila 5615 bodova. Primarni cilj u Goetzisu bio joj je norma za ovoljetno Europsko juniorsko prvenstvo u Jeruzalemu, koja je iznosila 5350 bodova, a Jana je i prije zadnje discipline imala 5486 bodova.

Ruši rekord za rekordom

U sedam disciplina srušila je čak pet osobnih rekorda. Već je prvog dana postavila četiri nova osobna rekorda i jedan državni juniorski.

Sedmoboj je otvorila utrkom na 100 metara prepone u kojoj je istrčala novi državni U18 i U20 rekord u vremenu 13.26 sekundi te s tim rezultatom došla na treće mjesto svih vremena u Hrvatskoj.

Dinamovi navijači VIDEO Okupljaju se Dinamovi navijači: Sve je spremno za proslavu naslova divider

U skoku u vis je preskočila je 192 cm što je njezin novi osobni rekord te samo jedan centimetar ispod mlađejuniorskog rekorda Blanke Vlašić. Kuglu je bacila 12.42 m i popravila osobni rekord za 20 cm, a na 200 m je istrčala novi osobni rekord (24.13 sekundi) što je 11 stotinki slabije od mlađejuniorskog rekorda Danijele Grgić.

Nakon prvog dana natjecanja Koščak je bila četvrta sa 3875 bodova, dok je u vodstvu bila brončana s posljednjeg SP-a u Eugeneu Amerikanka Anne Hall sa 4171 bodova. Druga je bila Poljakinja Adrianne Sulek (3936), a treća Britanka Katarina Johnson-Thompson (3930).

Heidenheim Kakav peh Hamburga! Heidenheim u sudačkoj nadoknadi zabio dva gola i izgurao ga u doigravanje divider

U nedjelju su na rasporedu bile još tri discipline. U skoku u dalj je mlada Varaždinka skočila 6.24 m, koplje je bacila 41.03 m, dok je na 800m postavila novi osobni rekord 2:21.20 minuta.

Pobijedila je Amerikanka Anna Hall sa 6.988 bodova, što je najbolji rezultat sezone u svijetu i njen osobni rekord. Druga je bila Britanka Johnson-Thompson sa 6556 bodova, dok je treća bila Poljakinja Sulek sa 6480 bodova. Jana Koščak je u konkurenciji 27 sedmobojki bila deveta sa 6293 boda. Do A norme za seniorsko Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre u Parizu nedostajalo joj je 187 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider