Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠTo vi kažete?

VIDEO Sudac zgrozio mnoge potezom prema kolegici u tunelu, drugi ga brane: "To ionako nije u protokolu"

Talijanski sudac Luca Sacchi odbio se rukovati s kolegicom Francescom Di Monte uoči utakmice Serie A.

Sacchi i Di Monte (Foto: Screenshot)

Talijanski nogomet zatresao je neobičan skandal, a prouzročio ga je sudac Juan Luca Sacchi jer se uoči početka utakmice Serie A odbio rukovati sa svojom pomoćnicom Francescom Di Monte. Sad mu zbog tog poteza prijeti utakmica suspenzije, prenose talijanski mediji.

Sporna situacija dogodila se uoči utakmice Sassuola i Leccea, na kojoj su igrala dvojica hrvatskih internacionalaca Marin Pongračić i Martin Erlić, te je izazvala kontradiktorne reakcije. Jedni smatraju kako je njegov potez bio šovinistički i neprimjeren, a drugi pak tvrde kako nema pravila prema kojem mora pružiti ruku svojim kolegama.

Igor Tudor Francuski mediji: Igor Tudor kandidat je za klupu prvaka divider

Sacchi je snimljen u tunelu stadiona Via del Mare, a na snimci se vidi kako je već bio došao na gotov čin, odnosno svi igrači i njegovi asistenti bili su poredani i spremni za izlazak.

Kad je došao do kraja tunela, gdje suci obično izvedu igrače na travnjak, Sacchi je automatski pružio ruku kapetanu Sassuola Gian Marcu Ferrariju na desnoj strani pa se okrenuo nalijevo i potražio ruku kapetana Leccea Gabriela Strefezze.

Ante Crnac Ante Crnac otvoreno o interesu Dinama i Hajduka: "Da je postojala ponuda, naravno da bih ih izabrao, to je ostvarenje sna" divider

I tad se dogodila sporna situacija, Sacchi je okrenuo glavu, a njegova asistentica Di Monte spremno je držala svoju ruku ispruženom, no umjesto da prihvati njezin pozdrav naizgled frustirani Sacchi povukao je ruku i potražio svoju originalnu metu, koja je stajala iza kolegice.

Snimka je završila na društvenim mrežama i naišla na brojne komentare. Mnogi su negativni i smatraju kako je potez glavnog suca bio potpuno neprimjeren, ali druga struja, koja mu drži leđa, tvrdi kako Sacchi nije pružio ruku ni drugom pomoćniku jer to nije protokol uoči utakmica.

Umjesto s kolegama rukovao se s nogometašima, što je i inače običaj dok se spremaju za bacanje novčića i početni udarac. Koji je vaš komentar?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider