Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaigrao za Lyon

Lovren u povratničkom nastupu ušutkao kritičare, navijači oduševljeni: "Impresivan je, šef na terenu"

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta u povratničkom nastupu za Lyon.

Dejan Lovren u dresu Lyona 2012. godine (Foto: Afp)

Nakon deset godina Dejan Lovren vratio se u svoj prvi inozemni klub. Sinoć je debitirao za Lyon u prvenstvenom dvoboju protiv Nantesa (0:0) i ostavio sjajan dojam.

Bio je jedan od najboljih u redovima francuskog kluba, uspjeli su sačuvati mrežu netaknutom, ali još uvijek nije uspio postići pogodak u 2023. godini. Odigrao je Lovren svih 90 minuta i zaradio jako dobru ocjenu 7,6, a na tom susretu najbolje su bili ocijenjeni vratari obiju momčadi.

Hrvatski branič imao je 90 dodira na utakmici, a od toga je imao 89 posto točnih dodavanja. Osvojio je svih sedam zračnih duela, dok je na tlu osvojio dva od četiri duela, otkriva Sofascore.

Igor Tudor Tudor postavio rekord za povijest, navijači Marseillea oduševljeni: "Oprosti što sam sumnjao u tebe" divider

Otkako se vratio u francuski nogomet, Lovren je pod žestokim kritikama dijela tamošnjih medija koji mu zamjeraju proslavu brončane medalje iz Katra u Brozovićevu kafiću. Tada je zapjevao pjesmu "Bojna Čavoglave" i uzvikivao "za dom spremni".

Optužili su ga za promicanje nacionalizma, a ovog puta dio francuskih medija pohvalio je njegov nastup. Bio je pravovremen u situacijama kada je Nantes imao čiste gol-šanse, piše Footmercato.

Cristiano Ronaldo Cristiano prodao Zlatnu loptu: Dobio ogromnu lovu i povukao gospodski potez divider

Pohvalili su ga i navijači Lyona, a jedan od njih kazao je da je Lovren već bolji od puno igrača koji su tu od početka sezone" a drugi navijač na Twitteru kratko je rekao:

"Tek je došao, a već je šef na terenu."

"Lovren je veličina, impresivan je, plaši protivnike, kako i priliči, siguran je u sebe. Vrlo dobro pojačanje", zaključio je treći navijač na Twitteru.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider