Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Kakav gospodin

Cristiano prodao Zlatnu loptu: Dobio ogromnu lovu i povukao gospodski potez

Zlatne lopte Cristiana Ronalda izložene su u njegovu muzeju na Madeiri. Četiri kipića su prava, a jedan je vjerna replika.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Portugalski superstar Cristiano Ronaldo u svojoj kolekciji ima čak pet Zlatnih lopti, ali u njegovoj trofejnoj tribini danas su samo četiri prava kipića i jedna replika. Tu je, naime, prodao i oduševio javnost potezom koji je slijedio.

Ronaldov apartman u Rijadu FOTO Pogledajte Ronaldov "kraljevski apartman" u Rijadu: Zakupio 17 soba u tornju hotela za 284 tisuće eura mjesečno divider

Mediji s Otoka javljaju kako je svoju prvu Zlatnu loptu osvojenu u Real Madridu, onu iz 2013. godine, donirao u dobrotvorne svrhe. Na aukciji zaklade "Make A Wish" kupio ju je izraelski milijarder Idan Ofer za 645.000 dolara.

Dao napraviti repliku i zamijenio pravu koja je bila u njegovu muzeju

Ronaldo ju je predao tek kad su mu izradili točnu repliku, a ona je danas izložena u njegovu muzeju na Madeiri, dok pravi primjerak sad čuva izraelski biznismen u svojoj kolekciji. Novac je otišao organizaciji koja pruža podršku djeci s teškim bolestima i drugim problemima.

David de Gea i Cristiano Ronaldo Novi poredak na Old Traffordu: Manchester Unitedu dosta je šišanja, uvodi pravilo CR7 divider

Inače, Ofer je milijarder koji živi u Engleskoj, ima 62 godine i obogatio se međunarodnim poslovima na uvozu nafte te svojoj firmi koja se bavi kemikalijama.

U nogometu je još od 2017. godine, kad je kupio 32 posto dionica Atletico Madrida, a kasnije je postao i većinski vlasnik portugalskog Famalicaa. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na gotovo deset milijardi dolara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider