Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
De Gea prvi na udaru

Novi poredak na Old Traffordu: Manchester Unitedu dosta je šišanja, uvodi pravilo CR7

Slavni engleski klub želi primijeniti pravilo koje bi utjecalo na plaće igrača Manchester Uniteda…

David de Gea i Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Eksplozivni odlazak Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda izazvao je buru reakcija na Old Traffordu.

Khabib Nurmagomedov Khabib Nurmagomedov u potpunosti napušta borilački sport: Prodat će organizaciju i posvetiti se obitelji!? divider

Uvrijeđeni Portugalac prešao je u saudijski Al Nassr za golemu plaću, a u Manchester Unitedu odlučili su nešto poduzeti kako im se ne bi ponovila slična situacija.

Čaša je prelivena, čini se da im je dosta „šišanja“. Prvi potez je limitiranje plaća najvećih zvijezda. Kako piše Daily Mail, granica je postavljena na 9-10 milijuna eura godišnje.

Prvi na udaru De Gea

Prvi na udaru nove politike bit će španjolski vratar David de Gea, koji je ponovno meti kritika nakon posljednjeg u nizu smiješnih golova koji je primio protiv Evertona u FA kupu.

Lista De Geinih kikseva nepregledna je gotovo kao i njegova golema plaća, koja prelazi 20 milijuna eura. Uzgred rečeno, konkurenciju na vratima Crvenih vragova zaoštrit će Jack Butland, koji je došao na posudbu iz Crystal Palacea do kraja sezone, a nakon što se Martin Dubravka vratio s posudbe u Newcastle. Butland će se boriti za minute s De Geom i Tomom Heatonom.

De Gei ugovor istječe na kraju sezone, a ima opciju za jednogodišnje produljenje. Kako stoje stvari, United će mu ponuditi bitno manji ugovor pod egidom: uzmi ili ostavi.

United se prošlih sezona na sve načine pokušavao riješiti De Gee, no nije uspio naći „naivca“ koji bi ga kupio i preuzeo njegovu plaću.

Najveći problem Rashford

Naravno da se Španjolac samoinicijativno nije želio odreći gotovo nevjerojatnih primanja, s obzirom na vratarsku kvalitetu, no svakom ugovoru jednom dođe kraj, a njemu se opasno primakao taj trenutak.

Dokoni Crveni vragovi desetak godina rasipali su funte kao da ih bacaju iz helikoptera, ali nikako im nije polazilo za rukom da slože momčad kadru osvojiti englesko prvenstvo ili Ligu prvaka.

Najveći problem Uniteda bit će zadržati Marcusa Rashforda u okviru novih financijskih limita. Rashford je još uvijek tražena roba, PSG je iskazao najveći interes. Rashford ima ugovor do ljeta 2024. i trebao bi započeti pregovore oko produljenja. Vidjet ćemo hoće li United u njegovom slučaju odustati od novog pravila.

Nova strategija

Ideja je da se smanje troškovi i momčad izbalansira po primanjima. Nova je strategija da se ne dovode superzvijezde koje bi morali plaćati pola milijuna eura tjedno, kao što je to bio slučaj s Ronaldom, koji je na godišnjoj razini zarađivao 23-24 milijuna eura.

Raphael Varane, Harry Maguire, Casemiro i Bruno Fernandes tjedno zarađuju u rasponu od 200 do 250 eura tjedno, s posebnom sankcijskom klauzulom ako se ne uspiju plasirati u Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider