FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
I TU ODLAZI NA VRHU

Khabib Nurmagomedov u potpunosti napušta borilački sport: Prodat će organizaciju i posvetiti se obitelji!?

Nakon što je tijekom 2021. konačno potvrdio prekid borilačke karijere, Khabib Nurmagomedov mogao bi ove godine napustiti cijeli sport.

Khabib Nurmagomedov (Foto: Afp)

Daleko prerano završio je po mišljenju mnogih svoju karijeru Khabib Nurmagomedov. Posljednju borbu odradio je prije 32. rođendana te je sport napustio s omjerom 29-0. 

Posvetio se tada svojoj organizaciji Eagle FC, ali i Eagle MMA timu, u kojem ima veliki broj sjajnih boraca.

Uspješan i kao trener

S organizacijom je napravio dobar posao, dovevši ih na američko tržište, no još bolje mu ide posao trenera. Islama Makhacheva doveo je do titule UFC prvaka lake kategorije, odnosno do trona koji je on sam nastupio, a svog bratića Usmana Nurmagomedova do Bellatorovog pojasa iste kategorije. Osim toga je još nekoliko boraca uspio podići i približiti vrhu raznih organizacija.

No, čini se da je sad sve spreman napustiti. Od strane upućenih osoba iz Dagestana pojavila se informacija kako Khabib prodaje Eagle FC te da će također napustiti tim, sve s razlogom da se u potpunosti posveti svojoj obitelji.

Tako što nije službeno potvrđeno, kao što nije poznato niti što bi ga moglo navesti na tako naglu odluku u tom smjeru. S druge strane, njegova posljednja objava na Instagramu također vodi u tom smjeru.

Oprostio se sa svojim timskim kolegama

Postavio je fotografiju na kojoj se nalazi sa glavnim dijelom svog tima, uz značajnu poruku.

"Ova godina se pokazala itekako aktivnom, ali i uspješnom. Brinite se za sebe braćo. Nadam se da je moja odluka najbolje što sam mogao napraviti, šaljem vam svima veliki zagrljaj. Hvala vam, svi vi ste veliki razlog mog uspjeha u sportu", napisao je Khabib.

Sam spomen odluke, ali i ton poruke govore u navedenom smjeru. Vjerojatno ćemo uskoro i saznati je li istina, odnosno dobiti potvrdu istog ili ne.

Što se tiče razloga ovakve odluke, to se ne moramo nadati da ćemo saznati. Khabib je do sada više nego uspješno uspio svoju obitelj i sve vezano uz nju držati dalje od ikakvog dodira s javnosti i tako će sigurno ostati.

Khabib se oženio još 2013. godine sa svojom suprugom Patamat, a u braku je dobio troje djece. Kći rođenu 2015. godine te sinove rođene 2017. i 2019.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider