Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema sreće

Novi udarac za Vatrene: Osporavani prvotimac mora na operaciju, Daliću olakšana odluka

Lovre Kalinić ide na operaciju koljena i izbivat će s terena oko mjesec dana...

Lovre Kalinić (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL)

U posljednje vrijeme osporavani prvi vratar hrvatske reprezentacije Lovre Kalinić u utorak ide na lakšu operaciju koljena. Kaliniću se, naime, odlomio jedan komadić meniskusa i sada to mora očistiti, pišu Sportske novosti.

Prema procjeni liječnika, izbivat će s terena između tri i četiri tjedna, čime će se pridružiti brojnim hrvatskim reprezentativcima koji se oporavljaju od ozljeda.

Kalinić već duže vrijeme ne brani u svojem klubu, engleskom drugoligašu Aston Villi. Zbog ozljede nije bio ni na klupi u prošlom kolu protiv Sheffield Wednesdaya u Championshipu. Aston Villa je pobijedila 3:1 i nastavila seriju pobjeda.

Nesreća je za Kalinića što se serija od šest uzastopnih pobjeda podudara s njegovim prelaskom na klupu za rezerve. Do tada je bivši prvak Europe bio u vrlo lošoj formi, Kalinić je primio 15 golova u osam utakmica, samo jednu utakmicu završio je bez primljenog gola.

Kalinić ide na operaciju

Kalinić je zaradio blaži potres mozga i ispao iz momčadi, mislilo se nakratko, no Aston Villa je ušla u formu i njezin trener kasnije nije želio mijenjati momčad koja pobjeđuje, pa je Kalinić završio na klupi. 

Kalinić nije bio u puno boljoj formi ni na vratima hrvatske reprezentacije. U dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2020. s Azerbajdžanom i Mađarskom primio je tri gola. Hrvatska je pobijedila Azere 2:1 u Zagrebu, no izgubila je s istom rezultatom od Mađara u Budimpešti.

Hrvatska doživjela prvi poraz u Mađarskoj, ova skupina ipak neće biti tako lagana Adam Szalai (Foto AFP)

Uoči obje utakmice izbornik Zlatko Dalić bio je u dilemi koga postaviti na vrata, Kalinića ili Dominika Livakovića. S obzirom na to da se Kaliniću predbacuje kako je mogao bolje reagirati kod sva tri gola koja je primio, posebice se to odnosi na onaj prvi u Budimpešti, ne može se reći da je izbornik pogodio. Mora se ipak reći da Kalinić nije isključivi krivac, možda tek sukrivac, jer u sva tri slučaja hrvatska obrana je loše reagirala.

Livaković brani protiv Walesa?

Poimence, kod gola Azera Duje Ćaleta-Car, kod prvog gola Mađara Domagoj Vida, a kod drugog Marin Leovac. Sva trojica mogli su puno bolje reagirati, a ni to im nisu bile jedine pogreške u navedenim utakmicama. Kalinić je probleme s meniskusom osjetio još nakon utakmice s Azerbajdžanom. Očito da je u međuvremenu došlo do pogoršanja ozljede.

Budući da je pitanje kada će opet braniti i ako bude branio, hoće li se uspjeti vratiti u formu, čini se prilično izvjesnim da Kalinić neće braniti protiv Walesa 8. lipnja u Osijeku. Po svemu sudeći Livaković će preuzeti mjesto prvog vratara.

I da se nije ozlijedio, Kalinić bi bio pod velikim upitnikom, a ovako je izgledno da Livaković preuzima „jedinicu“. U svakom slučaju, izborniku Daliću bit će, uvjetno rečeno, olakšana odluka koga da postavi na vrata.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider