Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pištalo u prime-timeu

VIDEO Urnebesni Aliyu ispsovao sve živo u Dnevniku Nove TV: "Prvo sam naučio loše riječi..."

Nigerijac Ibrahim Aliyu član je Lokomotive već tri godine. U Africi ga je pronašao bivši Dinamov nogometaš Matias Čago, a Aliyu se u HNL-u snašao vrlo dobro. Pogotovo je 21-godišnji napadač raspoložen ove sezone, i to redovito protiv najvećih hrvatskih klubova.

Ovim škaricama protiv Osijeka, još jednom je Nigerijac Ibrahim Aliyu skrenuo pozornost na sebe. 21-godišnji napadač u Lokomotivi je već tri godine, a stigao je uz pomoć bivše HNL ikone.

"Došao sam ovdje pomoću Mathiasa Chaga. On je išao na skautski program u Afriku i tamo me pronašao. Pozvao me u Lokomotivu, imao sam probu i uspješno je prošao“, rekao je za Dnevnik Nove TV Ibrahim Aliyu.

Sudac Kulušić i igrači Osijeka Najsporniji trenutak cijelog HNL-a, Valentina Miletić nasmijala cijeli studio: "Je li možemo ispočetka?" divider

"Gledao sam neke njegove sažetke, kako je igrao i bio je jako dobar igrač. On mi je puno pomogao sa savjetima kada je radio u klubu. Rekao mi je puno stvari, jer ovdje je već jako dugo.

Hrvatska sjajan potez

Dolazak u hrvatsku ligu smatra sjajnim potezom za svoju karijeru - pogotovo će za Lokomotivu istaknuti da je idealna stepenica za mlade igrače.

"Mislim da jest. Zato što daje šansu velikom broju mladih igrača da se pokažu i da sazriju. Ne osjećam pritisak. Ali pritisak je da svaku utakmicu moraš igrati dobro. To je jedini pritisak.“

Dario Kulušić Oglasila se Sudačka komisija: Jedina velika pogreška u prošlom kolu dogodila se u korist Osijeka divider

A on igra dobro - posebno protiv velikih klubova - ove sezone zabio je šest golova - tri Hajduku, dva Dinamu i jedan - one škarice - Osijeku.

"Koja je tajna? Tajna je u tome da se koncentrirate na svakoj utakmici, da imate fokus, a pogotovo protiv velikih klubova. To je najvažnije.“

Ali trebali biste početi zabijati golove i protiv manjih momčadi?

"Da, vidjet ćemo u petak što će se dogoditi.“

Ramon Mierez Krizi Osijeka nema kraja: Bez pobjede su od siječnja, spašavali bod protiv Lokomotive doma divider

Prvo sam naučio je*ote, pi*ku mater

A je li Aliyu u tri godine ovdje naučio i nešto hrvatskog?

"Prvo ćete naučiti loše riječi: 'je*ote', 'pi*ku mater', takve riječi.“

Neke dobre riječi?

"Znam, dobro jutro, dobar dan, dobro večer…“

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

Postao je, otkriva nam, i veliki fan hrvatske reprezentacije za koju vjeruje da na Final Fouru Lige nacija može do povijesnog zlata.

"Vjerujem da može i nadam se zbog njih da će osvojiti. Uvijek navijam za Hrvatsku. Sviđa mi se momčad, uvijek igra dobro i jedna je od najboljih reprezentacija na svijetu.“

Njemu je pak san jednog dana zaigrati za Nigeriju - na ponos svom rodnom mjestu Kandili - u koje često šalje sportsku opremu i gdje se nedavno održao turnir pod njegovim imenom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider