Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijek i Hajduk vrebaju

Lokomotiva je ove sezone uzela najviše bodova Dinamu u Prvoj HNL, evo gdje su Modri sve kiksali

Lokomotiva je otkinula pet bodova Dinamu ove sezone, više od svih klubova Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvobojem na Maksimiru zaključeno je 24. kolo Prve HNL u kojem su nogometaši Dinama i Lokomotive podijelili bodove odigravši samo 0:0.

Tako se momčad s Kajzerice prometnula u "crnu mačku" za Dinamo kojem su ove sezone otkinuli najveći broj bodova od svih klubova Prve HNL, i to velikih pet bodova.

Lokomotiva je uzela pet bodova Dinamu

U 15. kolu Prve HNL Lokomotiva je s minimalnih 1:0 šokirala Dinamo u Kranjčevićevoj i otkinula im velika tri boda, a večeras su ponovno bili nadomak velikom iznenađenju.

Imali su mrtvu šansu Josipa Pivarića u prvom poluvremenu, ali i sjajnu šansu Branimira Cipetića u drugom, ali oba puta iskazao se Dominik Livaković i tako spasio svoju momčad velikog kiksa.

gol expired Kopić: "Izgubili smo važne bodove", trener Lokomotive: "Bod je dobar, ali očekivao sam i više" divider

Iako su ostali na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s 50 bodova, bodom više i utakmicom manje od drugoplasiranog Osijeka, ovo je ozbiljan udarac Modrima u nikad zanimljivoj utrci za naslov hrvatskog prvaka.

Osijek vreba svoju šansu

Upravo ih sljedećeg tjedna očekuje uzvratna utakmica play-offa osmine finala Europske lige protiv Seville na Maksimiru gdje hvataju minus od dva pogotka, a onda tri dana kasnije odlaze na noge Osijeku u Gradski vrt.

Osnaženi pobjedom u petoj minuti sudačke nadoknade kod Istre 1961 i dolaskom Kristijana Lovrića iz Gorice posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka, Osječani se nadaju velikom skalpu i preuzimanju vrha ljestvice.

Već su zagrebačkoj momčadi otkinuli dva boda ove sezone, i to usred Maksimira kada su odigrali 1:1, a sada imaju šansu i uzeti sva tri boda na domaćem terenu.

Dinamo čeka zaostali susret s Hajdukom

Osim Lokomotive, još su dvije momčadi uspjele uzeti puni plijen protiv zagrebačke momčadi, a to su Slaven Belupo i Hajduk koji još mora igrati zaostalu utakmicu 9. kola protiv Dinama na Poljudu.

Splićani su već slavili ove sezone protiv Dinama na Maksimiru, završilo je tada 2:0, a sada osnaženi dobrom atmosferom i velikim ovozimskim pojačanjima, "nanjušili su krv".

Za kraj dodajmo da je Rijeka ukupno otkinula četiri boda Dinamu, Slaven i Hajduk tri, a Istra i Osijek dva boda. Naravno, kao što smo veći napisali, najveći broj bodova Dinamu otkinula je Lokomotiva.

Kiksevi Dinama u Prvoj HNL

  • Dinamo - Slaven Belupo 0:2 (1. kolo)
  • Dinamo - Rijeka 3:3 (3. kolo)
  • Rijeka - Dinamo 3:3 (12. kolo)
  • Dinamo - Istra 1:1 (13. kolo)
  • Lokomotiva - Dinamo 1:0 (15. kolo)
  • Dinamo - Osijek 1:1 (16. kolo)
  • Dinamo - Hajduk 0:2 (18. kolo)
  • Dinamo - Lokomotiva 0:0 (24. kolo)

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider