Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Proslava naslova prvaka

Liverpool osudio ponašanje svojih navijača: "Potpuno neprihvatljivo"

Tisuće navijača Liverpoola okupljalo se na poznatim gradskim lokacijama, unatoč zabrani javnih okupljanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi nogometni prvak Engleske osudio je ponašanje svojih navijača u posljednja dva dana otkako je Liverpool po 19. put u povijesti, a prvi put nakon 30 godina osvojio nacionalni naslov, nazvavši masovna okupljanja na gradski ulicama "potpuno neprihvatljivima".

Tisuće navijača okupljalo se na poznatim gradskim lokacijama, unatoč zabrani javnih okupljanja. Gradonačelnik Joe Anderson je izjavio da su ovi događaji "naštetili ugledu grada Liverpoola i nogometnog kluba".

gol expired Hrvatski napadač nastavlja tresti mreže u Španjolskoj: Deveti gol u sezoni centarfora kojeg Dalić pozorno prati divider

Liverpool je izdao zajedničko priopćenje s gradskim uredom i policijom, u kojem stoji:

"Javno zdravlje u našem gradu je još uvijek u stanju krize i ovakvo je ponašanje potpuno neprihvatljivo. Potencijalna opasnost od drugog vala bolesti Covid-19 još uvijek postoji i moramo djelovati zajedno kako ne bismo poništili sve što je do sada učinjeno u regiji tijekom karantene. Kad se za to steknu sigurnosni uvjeti, zajedno ćemo organizirati pobjedničku paradu na kojoj ćemo svi moći zajedno slaviti."

Tijekom slavlja, u kojem su korištena i pirotehnička sredstva, na balkonu jedne zgrade izbio je manji požar koji su liverpoolski vatrogasci brzo ugasili.

gol expired Uoči početka F1 sezone u Austriji provedeno više od 600 testiranja, svi su negativni divider

"Ozlijeđenih nema, a požar je najvjerojatnije izbio zbog nestručnog rukovanja opremom za vatromet", priopćio je glasnogovornik vatrogasaca.

Gradonačelnik Anderson je rekao da je frustriran, bijesan i ljut zbog ponašanja navijačke manjine, a pohvalio je 95 % onih koji su se pridržavali svih epidemioloških mjera.

"Oko 95 posto navijača se ponašalo sjajno i poslušali su naše zamolbe da se ne okupljaju, a onda imate malu skupinu koja je okaljala ime nogometnog kluba Liverpool", rekao je Anderson za BBC radio.

gol expired Guardioli stiže granitno pojačanje za obranu: Koštat će 80 milijuna eura divider

U petak su se navijači okupili drugu večer zaredom, jer se slavilo i u četvrtak navečer, kad je Chelsea pobijedio Manchester City sa 2-1 i na taj način učinio Liverpoolovu prednost pred 'građanima' i matematički neuhvatljivom.

"Kad su se navijači okupili u četvrtak oko Anfielda, možete reći da je proradila strast i da je to bilo neizbježno. No, ono što smo vidjeli u petak bilo je dogovoreno, isplanirano, dobro promišljeno, a piće je imalo velikog udjela u tome. U ovom gradu to sada više nije prihvatljivo", zaključio je gradonačelnik Liverpoola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider