Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica na wembleyju

VIDEO Liverpool u finale preko Cityja u još jednoj spektakularnoj predstavi ova dva kluba

Liverpool je izborio finale FA kupa nakon 3:2 pobjede protiv Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Liverpoola prvi su finalisti ovosezonskog izdanja engleskog FA Kupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu koje ove godine slavi 150 godina svog osnutka. Oni su u polufinalu na Wembleyu svladali Manchester City s 3:2.

Liverpool je u prvom poluvremenu stvorio veliku prednost od 3:0. Prvi pogodak postigao je Konate udarcem glavom nakon kornera već u 9. minuti, njegov treći u trećoj utakmici u nizu, da bi prije odlaska na odmor Mane postigao još dva gola, u 17. i 45. minuti.

Mane lukavim potezima riješio City

Prvi pogodak Senegalac je postigao nakon katastrofalne pogreške rezervnog vratara Cityja, Amerikanca Steffena koji je pokušao driblati, ali mu je Mane uklizao i zabio gol. Drugi je put mrežu zatresao lukavim udarcem u bliži kut sa 10-ak metara.

gol expired VIDEO Ronaldo 60. hat-trickom u karijeri spasio ManU nove blamaže, zabio je čak i iz slobodnog udarca divider

U nastavku je City pokušao dostići veliki zaostatak. Brzo je smanjio preko Grealisha u 47. minuti, no rezultat se potom nije mijenjao sve do 90. minute kada je Bernardo Silva pogodio za 3:2. U sudačkoj nadoknadi City je stvorio dvije izgledne situacije za poravnanje, ali Allison je bio siguran na svojim vratima.

Za Liverpool će ovo biti 15. nastup u finalu FA Kupa, dosad je osvojio sedam naslova, posljednjeg još 2006. godine.

Suparnik Liverpoola u finalu koji je na programu 14. svibnja bit će bolji iz ogleda Chelseaja i Crystal Palacea koji će se igrati u nedjelju.

Pogotke s utakmice pogledajte ovdje

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider