Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Joker s klupe

VIDEO Liverpool potopio City u 45 minuta, a sve je započeo branič: Nastavlja golgetersku formu

Nogometaši Manchester Cityja i Liverpoola igraju polufinale FA kupa na Wembleyju.

Ibrahima Konate (Foto: Afp)

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Manchester City sa 3:2 u polufinalnom susretu FA kupa igranom na Wembleyju. Iako su na poluvremenu imali uvjerljivo vodstvo od 3:0. Građani su se umalo vratili u sudačkoj nadoknadi.

Redsi su poveli već nakon devet minuta igre, i to zaslugom sjajnog braniča Ibrahima Konatea koji je stigao do svog trećeg pogotka u trećem uzastopnom nastupu.

Zabijao je tako protiv Benfice u oba susreta četvrtfinala Lige prvaka, a sada je načeo i mrežu Građana. Korner s lijeve strane izveo je Robertson, a najviši u skoku bio je Konate. Osam minuta kasnije na 2:0 povisio je Sadio Mane.

Konateov pogodak možete vidjeti OVDJE.

City umalo sve preokrenuo

U 45. minuti susreta Mane je zabio svoj drugi pogodak na susretu za uvjerljivih 3:0 i potpuni raspad momčadi Pepa Guardiole.

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje započeti za City, već u 47. minuti Grealish je smanjio na 1:3, a onda je Bernardo Silva zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade za 2:3.

Dalo je to krila mančesterskoj momčadi koja je krenula na sve ili ništa, a upravo je Grealish bio nadomak novog pogotka, ali vrhunsku obranu je upisao vratar Liverpoola.

Stigao iz redova RB Leipziga

Ove sezone 22-godišnji Francuz je upisao skromnu minutažu, zabilježio je tek osam nastupa u engleskoj Premier ligi, dok je u Ligi prvaka pet nastupa i dva pogotka, dok je FA kupu odigrao sve susrete.

Konate je ovog ljeta stigao na Anfield iz redova RB Leipziga za odštetu od 36 milijuna funti.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider