Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teška bitka u blatu

Rijeka je u play-offu Europske lige: Nakon produžetka slavili u nemogućim uvjetima, zabili urnebesan gol

Rijeka će igrati protiv Københavna u play-offu Europske lige.

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u završnu rundu kvalifikacija Europske lige nakon što su na Rujevici nakon produžetaka pobijedili ukrajinski Kolos Kovalivku s 2:0.

Bila je to tvrda utakmica bez previše prilika na obje strane, a pitanje pobjednika razriješeno je u produžetku. Rijeka je povela u 102. minuti golom Joaoa Escovala, a pobjedu domaćina potvrdio je Franko Andrijašević neobičnim golom u 115. minuti.

Rijeka će plasman u natjecanje u skupinama loviti 1. listopada na gostovanju kod Kopenhagena koji je s 3:0 pobijedio poljski sastav Piast Gliwice.

Rijeka popravila tužnu večer hrvatskih klubova

Tužna večer hrvatskog klupskog nogometa na kraju je dobila i sretna kraj. Nakon što su Lokomotiva i Hajduk zaključili svoju europsku priču, Rijeka se uspjela na "potopljenoj" Rujevici probiti do zadnjeg kola kvalifikacija pobjedom potiv novaka u europskim natjecanjima, ukrajinskog Kolosa koji je u drugom pretkolu pobijedio grčki Aris s 2:1.

Hrvatska će tako u play-offu imati dva predstavnika, Rijeku i Dinama kojeg očekuje domaći ogled protiv Flore, aktualnog prvaka Estonije.

gol expired Hari Vukas: Šteta, namučili smo ih. Moramo nastaviti ovako borbeno divider

Prvi priliku na utakmici imala je Rijeka u 15. minuti, Murić je lukavo ubacio iz kornera, ali vratar Volynets bio je siguran. U 24. minuti Muriću se otvorila prilika, ali umjesto udarca, pokušao je proigrati Andrijaševića i propala je sjajna prilika.

Tko će od naših klubova proći play-off i zaigrati u skupini Europske lige?

Ukupno glasova:

Prvu priliku gosti su imali u 42. minuti, međutim Novak nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom Rijeke.

U 57. minuti Pavičić je lijepo prošao, ali je njegov udarac završio u rukama vratara Kolosa. Gosti su uzvratili dvije minute kasnije, ali Bogdanov nije bio precizan.

Bayern - Sevilla Bayern uzeo prvi europski trofej u novoj sezoni: Bavarci slomili Sevillu i uzeli Superkup divider

Rijeka je u 70. minuti imala sjajnu priliku, Tomečak je ubacio, Andrijašević je smirio loptu prsima za Lončara koji je potegnuo sa 16 metara, ali preko gola. Dvije minute kasnije dobru prilku je imao i Kulenović nakon ubačaja iz kornera, ali nije loptu dobro zahvatio.

Urnebesan promašaj Ukrajinaca i pomalo bizaran gol za potvrdu prolaza

Najbolju priliku na utakmici imali su gosti u 89. minuti, srećom Seleznjov je promašio nemoguće. Velkovski je izgubio loptu, sjevnula je kontra nakon koje je Seleznjov ostao na pet metara ispred vrata Rijeke, no spetljao se i prebacio vrata gurnuvši susret u produžetke.

gol expired Skoro svi favoriti prošli dalje u Europskoj ligi: Zrinjski pao nakon penala, a Milan se provukao divider

Nažalost, jaka kiša je natopila travnjak Rujevice i uvjeti za igru su postali jako teški, praktički nemogući.

Ključni trenutak u produžetku dogodio se u 103. minuti kada je Escoval zabio nakon ubačaja iz kornera. Murić je ubacio, Andrijašević je glavom spustio loptu za Escovala, a Rožmanov joker iz blizine ju je zakucao pod gredu za vodstvo.

Sve dvojbe oko pitanje pobjednika razriješene su u 115. minuti pomalo bizarnim golo. Nakon velike pogreške gostujućeg vratara kojem je ispala lopta iz ruke,Kulenović je prihvatio poklon i pucao prema vratima, no lopta je stala u blatu pred crtom, gdje ju je Andrijašević pospremio u mrežu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider