Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FRANCUSKI PRVOLIGAŠ ISPAO

Skoro svi favoriti prošli dalje u Europskoj ligi: Zrinjski pao nakon penala, a Milan se provukao

Zanimljiva večer u Europskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Tottenhama, Celtica, Milana, Wolfsburga i Rangersa izborili su plasman u završnu rundu kvalifikacija za Europsku ligu.

Milan je bez Ante Rebića i Zlatana Ibrahimovića pobijedio Bodo/Glimt sa 3-2.

Gosti su poveli, Milan je potom okrenuo rezultat s tri gola u nizu, da bi Norvežani smanjili na 2-3 i u završnici opasno prijetili za izjednačenje. Za milanski sastav zabili su Hakan Calhanoglu (16, 50) i Colombo (32), a za goste Junker (15) i Hauge (55).

Milan će u zadnjem kolu gostovati kod Rio Avea koji je izbacio Bešiktaš. Susret je završio 1-1, a Portugalci su nakon izvođenja jedanaesteraca slavili sa 4-2.

gol expired Hajduk junački pao u Europi: Galatasaray u završnici jedva slomio Bijele divider

Domaćin je poveo u 15. minuti preko Guvena Yalcina, no Portugalci su pet minuta prije kraja uspjeli izjednačiti, a gol je zabio Moreira.

U produžecima nije bilo golova, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s 11 metara. Tragičari su bili Welinton i Larin koji nisu realizirali svoje udarce.

Tko će od naših klubova proći play-off i zaigrati u skupini Europske lige?

Ukupno glasova:



Prvi promašio gol, dok je drugom obranio poljski vratar Pawel Kieszek. Kod Portuglaca svi su bili precizni. Domagoj Vida nije nastupio za domaći sastav.

gol expired Hari Vukas: Šteta, namučili smo ih. Moramo nastaviti ovako borbeno divider

Rangers je na gostovanju bio bolji od nizozemskog Willem II sa 4-0. Golove su zabili Tavernier (22-11m), Kent (25) i Helander (55, 71). Borna Barišić je igrao do 74. minute za goste.

Škoti će u zadnjem kolu kod kuće ugostiti Galatasaray.

Wolfsburg
je prošao dalje pobjedom 2-0 protiv ukrajinske ekipe Desna. Guilavogui (16) i Ginczek (90+2) su dinijeli pobjedu "vukovima" u čijim redovim nije bilo Josipa Brekala.

U play-offu Nijemce očekuje gostovanje u Ateni kod AEK-a koji je na gostovanju pobijedio St Gallen sa 1-0, a pobjendika je odlučio gol Nelsona Oliveire u 71. minuti. Portugalac je izborio jedanaesterac, potom ga promašio, no ipak je pospremio odbijanac u mrežu. Marko Livaja je igrao do sudačke nadoknade za goste.

gol expired Katastrofa Lokomotive u Švedskoj: Malmo utrpao pet komada i prošao dalje divider

Zrinjski je nakon 2:2 i produžetaka ispao iz Europe protiv APOEL-a na penale.

Tottenham je u Skoplju pobijedio Škendiju sa 3-1 golovima Lamele (5), Sona (70) i Kanea (79), dok je kod domaćina zabio Nafiu (55). "Spursi" će Europsku ligu loviti na svom terenu protiv izraelskog sastava Maccabi Haifa koji je u Rusiji porazio Rostov sa 2-1.

Celtic je na gostovanju pobijedio Rigu sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Elyounoussi u 90. minuti. Za ulazak u skupinu igrat će protiv Sarajava koje je sa 2-1 porazilo Budućnost.

PSV je protutnjao Murskom Sobotom pobijedivši Muru sa 5-1. Po dva gola su zabili Malen (17, 65) i Gakpo (55, 90), a jednog Junior (28). Za Muru je zabio Kouter (21).

Kod domaćina su nastupili Luka Bobičanec, Andrija Filipović (igrao do 76.), te Matko Obradović. idući suparnik Nizozemaca je Rosenborg.

Mađarski Fehervar je priredio iznenađnje pobijedivši francuski Reims sa 4-1 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio bez golova.

Junak utakmice bio je Adam Kovacsik koji je obranio jedanaesterce Boulayjeu Diji i Yunisu Abdelhamidu. Za ulazak u Europsku ligu Mađari će morati na gostovanju preskočiti Standard Liege.

Slovenski prvak Celje je završio svoju europsku priču porazom u Jerevanu od Armata sa 0-1 nakon produžetaka. Junak susreta bio je Serhij Vakulenko golom u 111. minuti. Ukrajinski veznjak je zabio i ključni gol u 2. pretkolu u pobjedi 4-3 protiv Fole Esch, također nakon produžetaka.

Za Celje su nastupila dva hrvatska nogometaša. Branio je Ivan Božić, a cijeli susret je odigrao i Filip Dangubić.

Armence sada za ulazak u skupinu očekuje Crvena zvezda, a dvoboj se igra u Jerevanu.

Natjecanje je završila i litavska Sudova koja je u Finskoj izgubila od KuPS-a sa 0-2. Rangel (31) i Tarasova (71) zabili su za finski sastav.

Za goste je branio Ivan Kardum, cijeli susret su igrali i Andro Švrljuga, te Josip Tadić, dok je Domagoj Pušić ušao u igru u 66. minuti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider