Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nameću se pitanja

Dinamo ulazi u veliki rizik: Prodaja ključne figure pada u najosjetljivijem trenutku

Čini se kako je Dinamo sve dogovorio ili je jako blizu dogovora s Fenerbahceom oko transfera Dominika Livakovića…

Momčad Dinama slavi osvojeni trofej (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

„Livi, ostani“, sinoć je u nekoliko navrata grmjelo sa sjevera, a posebice nakon što su igrači Dinama poslije utakmice tradicionalno došli pod navijačku tribinu i podigli trofej Superkupa.

Jack Grealish Grealish poludio na novinare: "Koliko vi sr*nja možete napisati!?" divider

Čini se da Livaković ipak odlazi u Fenerbahče. Kako stoje stvari, to je izgleda manje-više riješeno. Ta se vijest još sinoć pronijela novinarskom ložom, a moglo se vidjeti i na sjetnom Livakovićem licu da uskoro odlazi s Maksimira.

Ako ne dođe do nekog kopernikanskog obrata, Dinamo bi trebao u blagajnu, pospremiti 9 ili svih 10 milijuna eura, kako neki izvori tvrde, a koliko je iznosila izlazna klauzula.

Livaković odlazi u Fenerbahce!?

Kako god, bit će to rekordni Dinamov i hrvatski transfer za jednog vratara, no ipak ostaje dojam da 9 ili 10 milijuna eura ne izgleda kao zadovoljavajuća cifra s obzirom na Livakovićevu kvalitetu i činjenicu da je već godinama prvi vratar hrvatske reprezentacije te da je na Svjetskom prvenstvu u Katru odlično branio.

Bruno Petković i Martin Baturina Petković najveće Dinamovo pojačanje: Baturina najavio eksploziju, podsjeća na Kovačića i može ga dostići divider

Je li se moglo više i bolje, teško je reći, no okolnosti su takve kakve jesu i Dinamo se mora pomiriti s ostvarenom zaradom. Uostalom, to za Hrvatske prilike i nije tako malo, s tim novcem se na hrvatskom tržištu može štošta učiniti.

E, sad, pitanje je koliko novca treba Modrima da bi ispeglali financijske obveze i začepili rupe, a koliko od toga mogu proslijediti u kupovinu novih igrača. Igor Bišćan sinoć je na press-konferencije ostao zakopčan na pitanje radi li se na pojačanjima i kako tumači to da Hajduk dovodi nove igrače, a da Dinamo još uvijek tapka na mjestu.

Bišćan traži pojačanja

Bišćan je kazao da ne želi o tome pričati da mu se poslije riječi ne izvade iz konteksta. Između redaka može se pročitati da nije baš zadovoljan trenutačnom kadrovskom situacijom.

Kada bi Dinamo ostao na prodaji samo Livakovića, to bi bilo podnošljivo, iako je Bišćan naglašavao da i u tom slučaju treba pojačanja kako bi se zaoštrila konkurencija u momčadi i osigurale kvalitetne rotacije jer Modre čeka u natjecateljskom i fizičkom smislu jako zahtjevno ljeto.

Dominik Livaković Dominik Livaković (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Međutim, svjestan je Bišćan da mu u svakom trenutku može na stol sletjeli vijest da je prodan ili blizu prodaje neki bitan igrač. Baš kao što se to upravo događa s Livakovićem.

Koliko će Livaković nedostajati i hoće li imati adekvatnu zamjenu, najvjerojatnije će to biti Ivan Nevistić, pokazat će vrijeme, no ulazak u sezonu s novim vratarom uvijek je osjetljivo pitanje. Livaković je već prebrodio sve krize, standardizirao se i ušao u dugoročno dobru formu koja je podizala sigurnost obrani i cijeloj momčadi. Izrastao je u jednog od ključnh igrača Dinamove momčadi.

Dinamo s novom "jedinicom" ulazi u rizik

S Livakovićem i bez njega u momčadi Dinamo nije isti. U svakoj momčadi vratar je jedna od najbitnijih karika, sačinjava kralježnicu ekipe. Kada igrači u polju iza leđa imaju prosječnog ili još gore nesigurnog vratara, potpuno je drukčiji osjećaj.

Dominik Livaković Livaković podigao trofej i odlazi: Transfer je napokon dogovoren divider

Kako će to ići s novom „jedinicom“ nikad se ne zna. Livaković je znao pogriješiti, ali nemjerljivo je više puta znao vaditi kestenje iz vatre. Svojim obranama u najvažnijim trenucima krčio je put Modrima u prvenstvu i u Europi. Hoće li Nevistić biti barem blizu tu razine, jako je teško to decidirano reći. Činjenica je da je cijelu prošlu sezonu praktički presjedio na klupi, tako da teško da može biti u nekoj zavidnoj formi. Rizik je očigledan.

Stoga ne čudi što je Dinamo pokušavao dogovoriti s Turcima da Livaković ostane u Maksimiru barem do sredine kolovoza i kraja trećeg pretkola Lige prvaka. Nije poznato što je dogovoreno, ali za Dinamo bi to jako puno značilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider