Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŽDRIJEB LP

Livaković: Mogli smo bolje proći, ali nema smisla sada žaliti

Dinamo želi pobjedu u Mađarskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo će u trećem pretkolu Lige prvaka igrati u gostima protiv Ferencvaroša.

Napadač Dinama Bruno Petković istaknuo je kako neće biti lako, ali da vjeruje u prolaz.

"Dobar protivnik, poznajemo se od lani. Idemo se što bolje pripremiti i otići u Budimpeštu po play-off Lige prvaka. Neće biti lako, ali vjerujem u snagu Dinama. Idemo dalje", rekao je, kako prenosi internetski portal Dinama, Bruno Petković.

Prošle sezone Dinamo je također u 3. pretkolu Lige prvaka igrao protiv Ferencvaroša. U prvoj utakmici na Maksimiru rezultat je bio 1-1, a u uzvratu na Groupama Areni bilo je 4-0 za Dinamo, a golove su postigli Arijan Ademi, Bruno Petković, Dani Olmo i Amer Gojak.

gol expired Dinamo se vraća na mjesto sreće: Prekrasno zdanje lani je svjedočilo modroj rapsodiji za pamćenje divider

"Vijest da smo izvukli Ferencvaroš zatekla me u Sarajevu na okupljanju reprezentacije. Nije lagan protivnik, ali u ovoj fazi natjecanja nema lakih. Igra se u Budimpešti što ide u prilog domaćinu, ali igralo se i lani pa znamo kako je završilo. Treba biti ozbiljan, dobro se pripremiti i vjerovati u sebe", istaknuo je Amer Gojak.

Dinamov vratar Dominik Livaković, koji je u odličnoj formi, smatra da su mogli i bolje proći na ždrijebu: "Mogli smo puno bolje proći na ždrijebu, ali nema smisla sada žaliti. Ferencvaroš je ozbiljna momčad, igraju kod kuće i svakako će biti teško. No, i lani je bilo tako pa smo prošli dalje, a pogotovo pamtimo tu utakmicu u Budimpešti. Vjerujem u prolaz Dinama".

gol expired Na Poljudu samouvjereni, ali oprezni: "Jedna utakmica može biti nezgodna, ali mi smo Hajduk" divider

I desni branič Petar Stojanović radije bi nekog drugog za protivnika. "Ferencvaroš je jedan od klubova koje smo htjeli izbjeći. Dižu se svake godine i svakako će imati motiv više zbog lanjskog rezultata. No, svjesni smo svoje snage. Uz oprez, dobru pripremu i samopouzdanje mislim da ćemo ostvariti sve preduvjete za prolaz u play-off, gdje nam je i mjesto", izjavio je Stojanović.

U trećem pretkolu Lige prvaka igra se samo jedna utakmica, i to u Budimpešti 15. ili 16. rujna. Dinamo je i u drugom pretkolu bio gost, te je tek nakon penala izbacio rumunjski Cluj, i to igrajući 70 minuta sa igračem manje.

"Treba biti ponizan, dati maksimalan respekt protivniku, pripremiti se i proći dalje. Ferencvaroš je ozbiljan klub koji se diže iz godine u godinu, ali mi smo Dinamo. Čvrsto vjerujem u prolaz, i to uz manje stresa nego protiv Cluja", zaključio je veznjak Lovro Majer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider