Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U manje od dvije godine

Livaja došao do 50. gola za Hajduk, a brojke od Osijeka do Osijeka zvuče nevjerojatno

Marko Livaja ove subote zabio je svoj 50. pogodak za Hajduk u koji je došao u veljači prošle godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogotkom i asistencijom protiv Osijeka Marko Livaja je poboljšao svoju ionako impresivnu statistiku u dresu Hajduka.

Otkako se u veljači prošle godine vratio na Poljud, a od tada je prošlo nešto više od 20 mjeseci, Livaja je u svim natjecanjima upisao 77 nastupa. Ove subote došao je do svog 50. pogotka i 29. asistencije, nakon što je sjajno uposlio Emira Sahitija za vodeći zgoditak Splićana, a zatim i panenkom realizirao jedanaesterac u drugom poluvremenu.

Svoj debitantski nastup za Hajduk u službenoj utakmici (budući da je kao 16-godišnjak otišao u Inter) Livaja je upisao 27. veljače 2021. u Rijeci. Asistirao je tada Turčinu Umutu Nayiru za pobjednički gol Splićana, nagovijestivši što će se događati u periodu koji je uslijedio.

Kad Livaja igra, Hajduk zna da će postići gol

A uslijedilo je to da, kad god Livaja igra, Hajduk praktički ima zajamčeno da će postići pogodak, s obzirom na to da zbroj njegovih golova i asistencija nadilazi brojku nastupa.

U kojoj mjeri Livaja nosi Hajduk na svojim leđima, možda najbolje svjedoče ne one utakmice u kojima je igrao nego one u kojima nije nastupio. Šest puta se to dogodilo u ove nepune dvije godine i pritom su Splićani ostvarili jednu jedinu pobjedu - protiv četvrtoligaša Tehničara iz Cvetkovca u nedavnom susretu šesnaestine finala Kupa. U četiri prvenstvene utakmice bez Livaje Hajduk je upisao po dva remija i dva poraza, a treba reći da njega nije bilo niti u onom šokantnom ispadanju od Tobola proteklog ljeta.

Na krilima Livaje Hajduk se približio vodećem Dinamu na samo bod zaostatka, makar će ljestvica dobiti realne obrise tek kada Modri odigraju svoje dvije utakmice manje (danas protiv Šibenika na Maksimiru i negdje u veljači protiv Istre 1961 u Puli).

Od Osijeka u Gradskom vrtu do Osijeka na Poljudu pršte golovi i asistencije

Naročito impozantna je njegova serija u protekla dva i pol mjeseca, odnosno u razdoblju koje bismo mogli nazvati od Osijeka do Osijeka. Pored devet redovnih utakmica, Hajduk je odigrao i dvije koje su bile odgođene (Rijeka, Gorica) i samo u jednoj nije bilo Livajinog doprinosa za gol ili asistencije (protiv Riječana na Rujevici).

U posljednjem porazu kojeg je Hajduk doživio u HNL-u, a riječ je o utakmici s Osijekom u Gradskom vrtu krajem kolovoza, Livaja je postigao pogodak. Zatim je protiv Slaven Belupa, Šibenika i Rijeke u tri utakmice zaredom upisivao po asistenciju da bi protiv Istre 1961 na Poljudu bio dvostruki strijelac. Dvostruki asistent bio je na Poljudu protiv Varaždina, a nakon toga je u četiri utakmice (dvije protiv Gorice, Dinamo, Osijek) zabio pet komada i upisao jednu asistenciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider