Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U visokom društvu

Hrvat na popisu najplaćenijih trenera svijeta: Zarađuje više od trenera Barce, a zapanjujuće je tko je prvi i kolika je cifra

Poznati francuski dnevnik sastavio je listu najplaćenijih trenera svijeta…

Diego Simeone i Pep Guardiola (Foto: Afp)

L'Equipe je objavio listu dvanaestorice najplaćenijih trenera svijeta. Iznosi plaća su po informacijama francuskog dnevnika.

Lovro Pavčec i Filip Hrgović Hrvatska dobila 17-godišnjeg profesionalnog boksačkog teškaša: "Cilj su Olimpijske igre, no boksat ću i profesionalno" divider

Na prestižnom popisu nalazi se i jedan hrvatski stručnjak. Riječ je o Niki Kovaču, trenutačnom treneru Wolfsburga, koji s 4 milijuna eura po godini zauzima jedanaesto mjesto.

Bivši hrvatski izbornik po tome je plaćeniji od Xavija Hernandeza, trenera Barcelone, koji se nalazi na 12. poziciji s 3,8 milijuna eura po godini.

Niko Kovač Niko Kovač (Foto: Afp)

Trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso na desetom je mjestu s 5 milijuna. Deveti Jose Mourinho (Roma) ima 9,2, osmi Simone Inzaghi (Inter) 10, sedmi Carlo Ancelotti (Real Madrid) 11, šesti Thomas Tuchel (Bayern 12), peti Maximilian Allegri (Juventus) 12,8, četvrti Graham Potter (Chelsea) 13,5, a treći Juergen Klopp (Liverpool) 17,8 milijuna eura.

Lionel Messi s trofejom Svjetskog prvenstva pokraj svoje replike Barcelona bacila bombu: Katalonija na nogama, čeka se Messijev odgovor divider

Drugoplasirani je Pep Guardiola (Manchester City) s 22,4 milijuna, a prvi je Diego Simeone (Atletico) s nevjerojatnih 34 milijuna eura.

S obzirom na to kako mu momčad igra, odnosno kakav stil nogometa preferira, te da baš nema uspjeha u zadnje vrijeme, zvuči zapanjujuće tko je na prvom mjestu i još više koliko zarađuje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider