FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
FIGHT!
NASLJEDNIK FILIPA HRGOVIĆA?

Hrvatska dobila 17-godišnjeg profesionalnog boksačkog teškaša: "Cilj su Olimpijske igre, no boksat ću i profesionalno"

Lovro Pavčec postao je najmlađi hrvatski boksački profesionalac, u svom debiju upisavši pobjedom nokautom u prvoj rundi.

Lovro Pavčec i Filip Hrgović (Foto: Privatna arhiva)

Prošlog vikenda je u prostorijama Zagrebačkog boksačkog centra održana zanimljiva boksačka priredba, na kojoj su neki boksači upisali svoje prve profesionalne nastupe.

Među njima su braća Pavčec, 20-godišnji Petar, koji je već bio seniorski viceprvak Hrvatske u kategoriji do 69 kilograma, ali i njegov tri godinie mlađi brat Lovro. On nam je ovog puta zanimljiviji, ne samo zbog toga što mu je tek 17 godina, nego i zbog toga što boksa u teškoj kategoriji.

Najmlađi profesionalac u povijesti Hrvatske

Lovro je nokautom u prvoj rundi savladao Svena Bibića, postavši najmlađi hrvatski profesionalac, a mi smo ga odlučili kontaktirati i pitati ga da nam se za početak predstavi i kaže nešto o svom boksačkom putu. 

Lovro Pavčec Lovro Pavčec (Foto: privatna arhiva)

"Počeo sam boksati s devet godina, a do sada sam postigao puno dobrih rezultata. Navesti ću europsko srebro u kadetskom uzrastu, broncu u juniorskom te zlato na Svjetskom kupu. Četiri puta bio sam prvak države te sam osvojio još neke međunarodne turnire" rekao nam je Lovro, inače pulen trenera Yousefa Hasana, najpoznatijeg po tome što je trener Filipa Hrgovića.

Odluka o tako ranom profesionalnom meču iznenadila je sve koji detaljnije prate boks pa smo Lovru pitali kako je do toga došlo i kakve su zapravo ambicije po tom pitanju. Pozitivno je svakako bilo to što profesionalcima nakon prvog meča više nisu zatvorena vrata amaterskog boksa.

Cilj je Los Angeles 2028. godine

To je od početka bila moja i trenerova želja, a kako sam napredovao, s vremenom smo se složili da u profesionalce mogu i ranije", otkrio je, dodavši:

"Trenutno nam je cilj paralelno boksati amaterski i profesionalno te hvatati plasman na Olimpijske igre 2028. godine u Los Angelesu."

  Lovro Pavčec i Yousef Hasan Lovro Pavčec i Yousef Hasan (Foto: privatna arhiva)

Još je dodao nešto o svojim uzorima, gdje nas jedan nije iznenadio, ali i o suradnji sa svojim trenerom, koji posljednjih godina, kao glavni trener BK Nokaut, postiže velike uspjehe, posebno u mlađim kategorijama.

"Moji uzori su Mike Tyson i Filip Hrgović. Trener Hasan je netko s jako puno iskustvo i sve smo do sada prošli zajedno. On mi je poput drugog oca. Također je uz mene i stariji brat Petar, zajedno treniramo i jedan smo drugom velika podrška. 

Bit će zanimljivo pratiti karijeru ovog sjajnog mladog boksača koji je do sada oduševio i svojim beskompromisnim stilom. Ostane li fokusiran kao do sada, smiješe mu se sjajne stvari.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider