Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepe vijesti

Liječnici otklonili brojne špekulacije, Peleovo zdravstveno stanje se poboljšalo

Prije sedam dana Pele je primljen u bolnicu te su otad kružile različite informacije o njegovu stanju.

Poruka brazilskih navijača za Pelea (Foto: Afp)

Zdravstveno stanje Pelea, brazilske nogometne legende, nešto je bolje negoli posljednjih dana, službeno je priopćenje bolnice u kojoj se nalazi 82-godišnji Pele, a prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Prije sedam dana Pele je primljen u bolnicu te su otad kružile različite informacije o njegovu stanju. Neke su govorile i kako je Pele u kritičnom stanju, kako se nalazi na palijativnoj skrbi, no sve to prvo su demantirali članovi njegove obitelji.

"Njegovo se stanje popravlja, posebno sve ono što je povezano s respiratornom bolešću. Nalazi se u redovnoj bolničkoj sobi, pri svijesti je i nema novih komplikacija", službeno je priopćio liječnički tim koji se brine za jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

Pele je, inače, tijekom vikenda poslao poruku na društvenim mrežama u kojoj je napisao: "Snažan sam, pun nade i slijedim upute liječnika. Zahvaljujem osoblju bolnice i liječnicima za njegu koju su mi pružili."

Njegovi mlađi sunarodnjaci briljiraju pak na aktualnom Svjetskom prvenstvu, gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske, u petak s početkom u 16:00. Vrlo često brazilski nogometaši šalju poruke potpore Peleu, kao i brazilski navijači koji prate prvenstvo kojem je domaćin Katar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider