Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OČEKIVANO, ZAR NE?

Leona i Zrinka bez nastupa kod kuće: Sljeme izostalo s rasporeda FIS Svjetskog kupa

Čini se kako niti u idućoj sezoni Hrvatske neće ugostiti niti jednu utrku FIS Svjetskog skijaškog kupa.

Leona Popović i Zrinka Ljutić s timovima (Foto: Afp)

Krovno tijelo najpopularnijih zimskih sporta, FIS, objavilo je raspored Svjetskog kupa u skijanju za iduću sezonu.

Kao što su mnogi očekivali, niti u idućoj sezoni niti jedna utrka neće se voziti na Sljemenu i čini se kako naša Snježna kraljica polako blijedi u jednu lijepu sportsku povijest.

Lijepo bi bilo vidjeti Zrinku i Leonu

S jedne strane je to velika šteta, prije svega za Zrinku Ljutić i Leonu Popović, koje se na svakoj slalomskoj utrci bore za sam vrh te bi sigurno bili posebno iskustvo voziti utrku uz gromoglasno bodrenje velikog broja hrvatskih navijača. Naravno, ništa drugačije ne bi bilo niti njihovim muškim kolegama.

No, s druge strane, poznato je kako je posljednjih nekoliko sezona održavanja organizacija imala velikih problema s visokim temperaturama pa automatski i malom količinom snijega.

Datume koji su inače bili rezervirani za Sljeme ove je sezone ponovno preuzeo ženski slalom u Kranjskoj Gori. No, i tamo je ove zime bilo problema pa se zbog nedostatka snijega utrka nije vozila. Ipak, Slovenci vjeruje da će sad biti sve u redu te da neće ostati bez sad već legendarne utrke.

Snježna Kraljica vozila se od 2005. do 2022. godine, s tim da 2014. i 2016. utrka nije održana zbog već gore navedenih razloga. Muška utrka vožena je od 2008. do 2021. godine, a zanimljivo je kako Hrvatska niti u jednoj konkurenciji nije uspjela dobiti pobjednika utrke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider