Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju
Nogomet
Nahvalio Pukštasa

Leko: ''Rezultat je možda i prevelik na kraju. Pojačanja dolaze, ciljamo na kvalitetu''

Hajduk je slavio 1:4 na gostovanju kod Varaždina u 21. kolu SuperSport HNL-a.

Ivan Leko (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Hajduk odlazi iz Varaždina s nova tri boda na kontu nakon 1:4 pobjede u 21. kolu SuperSport HNL-a. Rezultatski bi rekli da je Hajduk potpuno dominirao susretom, ali domaćini su bili itekako konkurentni.

Varaždin se dobro držao sve do 56. minute kada je Elezi grubim, nepotrebnim startom zaradio izravan crveni karton. Bijelima je trebalo desetak minuta nakon isključenja Elezija da poslože svoje redove, a onda su s tri pogotka riješili pitanje pobjednika u Varaždinu.

Varaždin - Hajduk VIDEO Jedan gol Hajduka je priznat, a drugi ne: Pogledajte spornu situaciju iz sudačke nadoknade divider


Livajin gol i asistencija i dva pogotka mladog, 18-godišnjeg Pukštasa donijeli su Bijelima vrijedna tri boda i nadu da mogu Dinamu, makar malo, otežati nastavak prvenstva.

Nakon utakmice trener Hajduka Ivan Leko prokomentirao je današnji susret.


''Dobra utakmica, zanimljiva, dvije momčadi koje igraju nogomet. Mogla je otići na obje strane. Bili smo dobri na početku, stvorili smo nekoliko prilika, ali i Varaždin je mogao zabiti. I nakon isključenja je bilo ravnopravno neko vrijeme, ali na kraju ipak naša zaslužena pobjeda. Ovo je nagrada za rad, isplatilo se, bio je pritisak, doći nakon dva loša rezultata kod odlične momčadi poput Varaždina. Pobjeda je važna, ali neće nas zavarati. Možda je rezultat i prevelik s obzirom na odnos snaga, ima još puno stvari koje moramo napraviti i želimo ih popraviti."

Igor Tudor Tudor šokirao sve izjavom o svojoj trenerskoj karijeri: ''Prevelik je stres'' divider


Mladi Rokas Pukštas danas je susret obilježio s dva pogotka, ima samo 18-godina, a izgleda da mu pritisak nije nepoznata stvar.


"Rokas je box to box igrač, mlad, talentiran, njemu se isto otvara. Ne samo ta dva gola, nego je bio opasan čitavo vrijeme. Momci igraju, pokazuju kvalitetu, iskustvo i mladost, to je odlična kombinacija. A istina je, to su različiti karakteri, Amerikanci ili Australci, drugačije su odgojeni, brže se prilagode, nemaju taj pritisak. Ovaj dres ima težinu."

''Nisam ljubitelj igre s četiri''


Leko je danas tijekom susreta promijenio svoju omiljenu formaciju, s tri u obrani, prešao je na četiri.

Rokas Pukštas VIDEO Novi talent Hajduka zabio dva pogotka: Pogledajte sjajne škarice divider


"Nisam ljubitelj igre s četiri, trebao nam je balans u tim trenucima. Više volim pričati o stilu, da dominiramo, ovo sa četiri je više bilo na kvalitetu, nije to bilo - wow. Ali, trebamo biti sretni da nam je nekoliko poteza donijelo pobjedu."


Još je samo četiri dana do kraja prijelaznog roka u Hrvatskoj, ima li pojačanja na vidiku?


"Sigurno će još netko doći, takav je bio i plan. Stvarno bismo htjeli kvalitetu više nego kvantitetu, taj tko dođe mora biti bolji od ovih koje imamo'', zaključio je Leko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider