Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Leko puca sam sebi u noge: Dinamo nikad lošiji, a Hajduk samoubilački propušta veliku šansu

Koliko god Dinamo loše igrao, kakvog god trenera imao, ne mora brinuti jer je Hajduk još lošiji…

Rijeka je slavila protiv Hajduka na Poljudu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL)

Sve što sam konstatirao nakon prošlog kola bez krzmanja mogu ponoviti: Koliko god Dinamo loše igrao, kakvog god trenera imao, ne mora brinuti jer je Hajduk još lošiji.

Marko Livaja Rijeka šokirala Hajduk na Poljudu: Labrović obranio penal Livaji u ludoj završnici jadranskog derbija divider

Dinamo je kiksao u Koprivnici, još jednom je remizirao, drugi put u zadnja tri kola, no opet je povećao vodstvo. Bod po bod i izgleda da će biti sasvim dovoljno za novi naslov prvaka.

Hajduk je loše odigrao i treću utakmicu pod vodstvom novog trenera Ivana Leke. Možda su Bijeli bili tek nešto malo bolji nego u Puli, ali to ne mijenja bitno na stvari. To što Hajduk zasad igra jedna je velika nula.

Lekina tvrdoglavost

Leko već pomalo tvrdoglavo inzistira na nekim postulatima, koji očito u ovom trenutku ne mogu proći u Hajduku. Lijepo je da Leko ima svoju viziju napadačke igre i omiljeni sustav igre, no za takvu igru treba vremena, a još više su potrebniji igrači koji su kadri njegove ideje provesti u djelo, pogotovo ako postoje problemi sa širinom kadra.

Ivan Leko Ivan Leko (Foto: Milan Sabic/PIXSELL)

Logično je zaključiti da trener sastavlja igru po profilu igrača koje ima na raspolaganju, a ne što bi želio. Kod Leke je obratno i kako stvari stoje, ne misli odustati. To što trener odgovara za rezultat, splitskom klubu i njegovim navijačima ne znači baš ništa. Kakva korist od još jednog otkaza ili prikadanja suradnje.

Još uvijek je prerano bilo što zaključivati o Leki kao treneru u Hajduku, premalo je utakmica prošlo, ali vremena nema, pogotovo ga nema Hajduk. Možda će Hajduk do kraja prvenstvo jednom i proigrati, ali što će to Splićanima značiti ako baba s kolačima nepovratno prođe. Zar nije bilo logičnije da Leko pričeka ljetne pripreme pa da onda pokuša oformiti željenu momčad, a onda i implementirati svoju viziju igre!?

Mamićeva objava odjeknula regijom: Evo što mu je poručio Antolić i kako će završiti bitka za Dinamo

Hajduk sam sebi puca u noge

Lekina promašena tvrdoglavost zasad se savršeno uklapa u Hajdukova lutanja svih ovih godina. Splićani opet sami sebi pucaju u noge. Sanoubilački sindrom se nastavlja. Dojam je da Hajduk propušta možda i jedinstvenu šansu da se konačno dokopa naslova prvaka.

Torcida Torcida izvrijeđala igrače pa im priuštila koncert zvižduka kad su krenuli pozdraviti sjever divider

Dinamo je u posvemašnjom rastrojstvu, kriza je evidentna na svim razinama maksimirskog kluba. Upravljačka previranja jasno se reflektiraju na momčad i cjelokupnu atmosferu. Dinamo dugo nije izgledao ovako loše, no unatoč tomu, polako, ali sigurno povećava prednost na ljestvici i stvara bodovnu zalihu koju će teško ispustiti kako god igrao.

Jakirović podigao Rijeku

Dinamo je nikad lošiji, ali uvjerljivo je prvi. To više govori o konkurenciji u hrvatskoj ligi nego o Dinamu. Najviše govori o Hajduku kao prvom pratitelji i jedinim realnim takmacem ove sezone. Rijeka se očito diže pod vodstvom Sergeja Jakirovića.

Riječani su shvatili neke stvari, Damir Mišković konačno je dopustio treneru da pomete svlačionicu i stvari su odmah krenule nabolje. Neće biti nikakvo iznenađenje ako Rijeka do kraja prvenstva uhvati četvrto mjesto, a možda i nešto više jer ni Osijek ne izgleda bajno. Tko zna, ako će Hajduk nastaviti ovako igrati, sve je moguće. 

Mamić za Novu TV najavio povlačenje iz Dinama

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider