Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Očajni Hajduk mora čekati potpuni raspad Dinama: Ako Leko nema igrače, što da kažu Zekić ili Garcia?

Čini se da Hajduk mora čekati potpuni raspad Dinama da bi osvojio hrvatsko prvenstvo…

Momčad Hajduka (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Koliko god Dinamo imao unutrašnjih problema, koliko god loše igrao, koliko god kiksova napravio, ne mora se previše brinuti jer velika je šansa da će Hajduk biti još lošiji.

  Rasmus Lauritsen Na Maksimir stižu milijuni: Dinamo potvrdio odlazak skupog pojačanja divider

To se još jednom pokazalo u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva. Dinamo je na otvorenju prosuo dva boda protiv fenjeraša Gorice, momčadi kojoj je pogodak misaona nepoznanica, te je prilično teško pobijedio Lokomotivu. Lako je to moglo opet završiti remijem.

Hajduk izgleda očajno loše

S druge strane, Hajduk je na jedvite jade pobijedio Šibenik na Poljudu i već se tu vidjelo da u igri Splićana malo toga štima. Potvrda je stigla već u Puli, gdje je Istra visoko porazila, ali i nadigrala Bijele. Nije to bio slučajan trijumf, Istra je bila bolja i zaslužila je pobjedu. Dinamo je tako pobjegao na sedam bodova razlike i ima utakmicu manje.

Čak i da Hajduk izgleda odlično, to bi bila velika razlika, jako teško dostižna u prvenstvu kakvo je hrvatsko. A Hajduk ne da izgleda loše, nego očajno loše. Splićani nemaju igru, a ni ideju kako bi trebali igrati. Potpuna nula. 

Ni Dinamo ne izgleda pretjerano bolje, upravljačka kriza ostavlja tragove, to je jasno vidljivo, ali Modri imaju bodovnu prednost i posljednjih su godina tko zna koliko puta pokazali da su u domaćem prvenstvu u stanju pobjeđivati i kada igraju osrednje ili čak slabo.

Ako Hajduk sada nije u stanju zaprijetiti Dinamu...

Ako Hajduk sada nije u stanju opasnije zaprijetiti Dinamu, logično je upitati se kada će to biti. Ispada da Bijeli mogu do naslova samo ako u Maksimiru dođe do potpunog raspada sistema, što nije nemoguće, ali nije ni baš izgledno, barem ne ovog proljeća.

Naravno da Hajduku ide na ruku nesmiljeni rat struja u Maksimiru, no da bi se osvojilo prvenstvo, ne može se čekati da suparnik sve izgubi, mora se nešto i odigrati, zar ne!? A Hajduk zasad pokazuje da to jednostavno nije u stanju.

Luka Modrić Modrić više nije nedodirljiv, za sve je kriv igrač kojeg su već svi prekrižili? divider

U nogometu je sve moguće, pa i to da Bijeli na kraju budu prvaci. Moguće je da se sve brzo okrene, ostavljam prostor za takvu mogućnost, no koliko je to realno? Kada vam se šanse mjere s frazom "u nogometu je sve moguće", onda znate gdje se nalazite.

Stavite Slavenove igrače u Hajduk

I sada ostaje pitanje - je li Hajduk doista toliko loš ili njegovi treneri nisu u stanju izvući maksimum iz igrača koji imaju? Ako Hajduk nema kvalitetu, ako je igrački loš, što bi trebale reći ostale momčadi HNL-a? Što da kaže, recimo, Zoran Zekić, koji očito vodi "briljantnu" momčad Slaven Belupo.

Kako bi Hajduk prošao da zamijeni igrače sa Slavenom? Eto, prebacite Hajdukove igrače u Koprivnicu, a Slavenove u Split, pa ćemo vidjeti gdje će tko završiti na kraju sezone. Jasno je na što aludiram.

Ne igra Hajduk svako kolo s Dinamom pa da se može žaliti kako suparnik ima kvalitetniju momčad, dužu klupu, veći proračun itd.

Može li Hajduk zaprijetiti Dinamu do kraja sezone?

Ukupno glasova:

Predsjednik je uvijek najodgovorniji

Možda Hajduk nije dovoljno kvalitetan za bilo kakav iskorak u Europi, ali zar je moguće da se ne može nametnuti u hrvatskoj ligi, čija je kvaliteta vidimo i sami kakva?

Očito je moguće, ali čija je to krivica? Kako nekoć reče Santiago Bernabeu, sve uvijek kreće od Uprave, točnije od predsjednika. On je za sve najodgovorniji.

Kako god okrenuli, on potpisuje i sportskog direktora, i igrače, i trenera. Njegova je tu zadnja i ako nešto ne štima, nema se na koga ljutiti.

Ivan Leko prekratko je na klupi Hajduka da bismo davali neku dugoročniju procjenu njegovih mogućnosti. No da nije dobro krenuo, nije. Iluzorno je pričati u kakvom bi sustavu Hajduk trebao igrati kada odigra kao u Puli.

Što da kažu Garcia i Zekić?

U kakvom god sustavu da igra protiv Istre, to mora biti puno bolje. Leko može imati svoju viziju i stil igre, ali valjda je jasno da je trener taj koji mora procijeniti ima li adekvatne igrače za to što misli forsirati? Najlakše je reći da treba pojačanja.

Priča o još dva igrača koja nedostaju stara je koliko i nogomet. Ako Leki nedostaju pojačanja, koliko tek nedostaju Gonzalu Garciji ili Zoranu Zekiću da slože igru kakvu žele?

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider