Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio je nezadovoljan

Na Maksimir stižu milijuni: Dinamo potvrdio odlazak skupog pojačanja

Rasmus Lauritsen imao je ugovor s Dinamom do ljeta 2024.

Rasmus Lauritsen (Foto: Srdjan Vrancic/Cropix)

Danski branič Rasmus Lauritsen više nije član Dinama. 26-godišnji nogometaš potpisao je za danski Brondby, koji ga je otkupio za dva milijuna eura. 

Budući da je kod Ante Čačića izgubio mjesto u udarnom sastavu, Lauritsen je odlučio promijeniti sredinu. To je potvrdio u razgovoru za danske medije poručivši da se ne osjeća dobro u Maksimiru:

"Želim igrati, osjećam da sam u top-formi. Nije da je katastrofa, odigrao sam petnaestak utakmica, nastupio sam i u Ligi prvaka, što nije loše, ali ne osjećam se dobro. Nije tajna da želim napustiti Dinamo, mislim da bi to bilo najbolje i za mene i za klub", kazao je.

Lauritsen je došao u Dinamo prije dvije i pol godine iz švedskog Norrköpinga. Odšteta je iznosila 1,6 milijuna eura, a godišnje je zarađivao 800 tisuća eura.

Mislav Oršić Trener Southamptona umiruje navijače: "Oršić je došao iz Zagreba, gdje se igra drukčiji nogomet" divider

"Od dolaska iz švedskog Norrköpinga u maksimirskom se klubu ubrzo prometnuo u standardnog stopera, bio i nadomak reprezentacije kad ga je danski izbornik Kasper Hjulmand u svibnju 2021. godine uputio pretpoziv za Europsko prvenstvo.

Za Dinamo je odigrao 80 službenih utakmica, pri čemu je postigao i tri pogotka, od kojih dva Rijeci. Potpisao je dvostruku krunu 2021. godine, novi naslov prvaka sezonu kasnije i Superkup 2022", piše zagrebački klub.

Luka Modrić Modrić više nije nedodirljiv, za sve je kriv igrač kojeg su već svi prekrižili? divider

"Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe.

Ali, evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima", poručio je Lauritsen na odlasku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider