Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika drama

Rijeka šokirala Hajduk na Poljudu: Labrović obranio penal Livaji u ludoj završnici jadranskog derbija

Rijeka je pobijedila Hajduk 2:1 na Poljudu u 20. kolu SuperSport HNL-a...

Galerija Marko Livaja Sergej Jakirović Filip Krovinović +2 Hajduk - Rijeka

Nogometaši Rijeke slavili su u jadranskom derbiju, pobijedili su u utakmici 20. kola HNL-a na Poljudu Hajduk s 2-1 (0-0) čime su Splićani upisali drugi ligaški poraz u nizu.

Nevjerojatna je bila završnica utakmice na Poljudu u koju je Rijeka ušla s prednošću od 2-0. Prince Ampem je zabio u 65. za 1-0, a potom Matija Frigan u 83. minuti za 2-0. No, u 90. minuti je Marko Livaja realizirao jedanaesterac za 1-2, a u 95. je još jednom prvi strijelac lige namjestio loptu na bijelu točku, no njegov udarac je zaustavio Labrović i spriječio 2-2, odnosno, osigurao Rijeci tri boda.

Žestok vjetar u Splitu

Žestoki vjetar potpuno je utjecao na igru i umanjio kvalitetu ovog jadranskog derbija. Premda je Hajduk u prvom poluvremenu igrao uz vjetar domaćin je dobro i odlučno otvorio utakmicu, a prvu veliku priliku Hajduk je imao u devetoj minuti.

Lijepa akcija je okončana udarcem Krovinovića s deset metara, ali je vratar Rijeke Labrović spriječio vodstvo domaćina. Nakon toga još je jednom zaprijetio Krovinović, potom i Mlakar, a nekoliko puta je lopta plesala po gostujućem šesnaestercu, ali bez konačne opasnosti.

Filip Krovinović Filip Krovinović (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Nakon trideset minuta igre Rijeka se oslobodila domaćeg pritiska te je počela prijetiti, odnosno, koristiti što je igrala niz vjetar. Gostujući igrači pucali su čim bi došli na 20-ak metara od domaćih vrata. Prvo je pokušao Marin u 39. minuti, a potom je u završnici prvog dijela dva puta odlično reagirao vratar Hajduka Sentić, Obranio je vrlo opasne udarce Frigana i Selahija.

Dosta rastrgano, prvenstveno zbog jakog vjetra, igralo se u prvim minutama drugog dijela kada je najvažniji trenutak bila teška ozljeda domaćeg igrača Sahitija koji je zbog toga napustio igru.

Rijeka povela nakon velike pogreške Awaziema

Rijeka je povela u 65. minuti i to nakon velike pogreške obrane Hajduka. Traljavo je reagirao Awaziem i omogućio Marinu da dođe do lopte. Ovaj je, pak, pucao pored dvojice suparničkih igrača, vratar Sentić je loptu odbio, ali samo do natrčalog Princea Ampema koji pogađa za 1-0.

Ni nakon toga se Hajduk nije uspio snaći u igri niz vjetar. Teško su Splićani dolazili u prave prilike, a čak je opasnija bila Rijeka u kontranapadima. Prvo je šansu propustio Firgan, ali nije u 83. minuti kada mu je Liber asistirao, a Frigan glavom zabio za 2-0 riječkih nogometaša na Poljudu.

Matija Frigan slavi pogodak Matija Frigan slavi pogodak (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Potpuno ludilo uslijedilo je u samoj završnici. Prvo je nakon prekršaja na Kaliniću dosuđen jedanaesterac za Hajduk, a Livaja je u 90. pogodio za 1-2.

Labrović obranio penal Livaji u 95. minuti

Novi jedanaesterac za Splićane uslijedio je u 95. minuti, a svemu je prethodio prekršaj na Livaji. No, prvi strijelac lige nije zabio za 2-2, vratar Rijeke Labrović je obranio njegov udarac i omogućio Riječanima veliko slavlje.

Hajduk je imao priliku, nakon subotnjeg remija Dinama u Koprivnici, napraviti dodatni pritisak prema velikom rivalu, ali u tome nije uspio. Hajduk uz utakmicu više ima osam bodova manje od Dinama. Rijeka je ostala osma i ima isti broj bodova kao sedma Lokomotiva.

HNL, 20. kolo:

Hajduk - Rijeka 1-2 (Livaja 90-11m / Prince Ampem 65, Frigan 83)

Gorica - Šibenik 0-3 (Čop 44, 90+5-11m, Dolček 64)

Subota:

Lokomotiva - Osijek 1-0 (Bubanja 39)

Slaven Belupo - Dinamo 1-1 (Jambor 32 / Drmić 3)

Petak:

Istra 1961 - Varaždin 2-1 (Galilea 42, Marešić 90 / Brodić 57) 

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider