Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nisu svi oduševljeni

Legendarni Matthäus o dolasku Perišića: ''Dobar transfer za Bayern, ali…''

Dolazak Ivana Perišića u Bayern komentirala je i legenda kluba Lothar Matthäus.

Ivan Perišić (Foto: Anke Waelischmiller/DPA/PIXSELL

Bayernovi navijači već su slavili najavljeni dolazak Leroya Sanea, a onda ih je jako pogodila vijest o teškoj ozljedi za koju danas svi krive Pepa Guardiolu. Nije jasno zašto je zaigrao u utakmici protiv Liverpoola ako je već bio postignut dogovor klubova.

''To se ne radi i krivac je isključivo Guardiola'', poručio je legendarni Lothar Matthäus u svojoj kolumni za njemački Sky.

Jučerašnja vijest kako je u klub stigao Ivan Perišić nije previše zadovoljila navijače, a čini se ni njegove nove suigrače. David Alaba pozdravio je dolazak Hrvata, ali i poručio da im trebaju izvanserijski igrači. U klubu gledaju što će napraviti Barcelona jer bi rado vidjeli njihove zvijezde, Coutinha i Dembelea.

Ivan Perišić u Bayernu Ivan Perišić i službeno u Bayernu, stigao na posudbu: ''Kada te ovakav klub zove, ne odbijaš'' divider

Kovač je jučer na press-konferenciji morao braniti Ivana, koji nije ni zaigrao.

"Vaša pitanja nisu na mjestu. Govorite o njemu kao o lošem igraču, a on to nije. Stefan Effenberg je s 30 godina stigao u klub i donio Bayernu Ligu prvaka. Moramo prestati gledati na godine igrača i više se koncentrirati na ono što donose momčadi", kazao je Kovač.

Dio medija i navijača smatra kako 30-godišnji Perišić, iza kojeg nije bajna sezona, nije pojačanje s kojim će Bayern jurišati na Ligu prvaka.

''On poznaje ligu, govori njemački i dobro poznaje svog novog trenera još iz reprezentacije. Perišić je dobar u driblingu, on je pojačanje'', smatra Matthäus i dodaje kako novi igrač Bavaraca ipak ima jednu manu.

''Mislim da momčadi neće donijeti prijeko potrebnu brzinu kakvu bi donio Sane i kakvu ima Kingsley Coman, ali to ima veze i s godinama.''

Ostavila ga prevarena Pamela pa dobio otkaz u klubu: Presudila mu bizarna snimka Pamela Anderson i Adil Rami (Foto: AFP) Adil Rami u showu Fort Boyard (Screenshot) Adil Rami u showu Fort Boyard (Screenshot) +3 Pamela Anderson i Adil Rami (Foto: AFP)

Upravo će Coman biti najveća konkurencija Perišiću na lijevoj strani, ako ga Kovač bude koristio na poziciji na kojoj je igrao posljednjih sedam godina. Desno je Serge Gnabry gotovo zacementirao mjesto nakon sjajne prošle sezone.

Perišić će se s 30 godina morati još jednom dokazivati u karijeri. Nije to ništa čudno u modernom nogometu, naročito u najvećim klubovima svijeta. Zna to dobro i Mario Mandžukić, koji se svojom upornošću izborio za poštovanje navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider