Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrat će bilo gdje

Ivan Perišić i službeno u Bayernu, stigao na posudbu: ''Kada te ovakav klub zove, ne odbijaš''

Bayern je potvrdio dolazak Ivana Perišića u svoje redove.

Ivan Perišić u Bayernu

Ono što je već na neki način postalo službeno još jučer kada je prošao liječnički pregled, dobilo je još jednu potvrdu u utorak. Ivan Perišić novi je igrač Bayerna, potvrdio je bavarski klub. Ne radi se ipak o transferu, već o posudbi koja će se sljedeće godine pretvoriti u transfer.

Pet milijuna eura Bayern je platio Interu za jednogodišnju posudbu, a još 20 milijuna Talijani će dobiti sljedećeg ljeta, kada će Nijemci obvezno morati realizirati transfer.

''Svi znaju da je Bayern velik klub, za mene među pet najboljih na svijetu. Kada te takav klub pozove, ne možeš odbiti. Obećavam da ću svakog dana davati sve od sebe kako bismo osvojili puno trofeja'', rekao je Perišić nakon potpisa ugovora.

''Zadnjih sedam do osam godina igrao sam na lijevoj strani. Otvoren sam za sve, spreman sam ako me trener bude trebao na bilo kojoj poziciji'', poručio je hrvatski reprezentativac.

''Ivan ima dosta godina internacionalnog iskustva na najvišem nivou, što će nam itekako pomoći. On je tehnički jako nadaren i okomit prema naprijed'', rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Niko Kovač (Foto: AFP) Perišićev dolazak u Bayern loše odjeknuo, Kovač stao u obranu: "Ne radite od njega lošeg igrača" divider

Odmah nakon jučerašnje objave pojavile su se i brojne kritike zašto Bayern dovodi igrača od 30 godina. Niko Kovač odmah je reagirao na novinarska pitanja na press-konferenciji.

"Vaša pitanja nisu na mjestu. Govorite o njemu kao o lošem igraču, a on to nije. Stefan Effenberg je s 30 godina stigao u klub i donio Bayernu Ligu prvaka. Moramo prestati gledati na godine igrača i više se koncentrirati na ono što donose momčadi", kazao je Kovač.

Perišić je stigao kao vrlo jeftina zamjena za zasad propali transfer Leroyja Sanea, koji se teško ozlijedio. Katalonski mediji pišu kako je Bayern poslao upit Barceloni za Coutinha, a osluškuje i vijesti vezane za dolazak Neymara u Barcelonu. Ako se to dogodi, otvorio bi se prostor za dovođenje Ousmanea Dembelea u München.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider