Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo će odjeknuti

VIDEO Joao Felix srušio Atletico i proslavio pogodak za nova tri boda Barcelone

Barcelona je zasjela na treće mjesto španjolskog nogometnog prvenstva.

Joao Felix (Foto: Afp)

Barcelona je svladala Atletico Madrid (1:0) u 15. kolu španjolske La Lige pogotkom Joao Felixa.

Utakmica je odlučena u 28. minuti kada je polukontru i asistenciju Raphinhe u pogodak pretvorio Joao Felix. Portugalac, koji se nalazi na posudbi iz Atletica lijepo je prebacio gostujućeg vratara Oblaka i zabio pogodak vrijedan tri boda. Pogodak je proslavio tako što se popeo na reklame i raširio ruke.

U nastavku su obje momčadi mogle do golova, ali rezultat se više nije mijenjao te se Bracelona približila vodećem dvojcu. Ima četiri boda manje od Reala i Girone. Atletico, pak, sada ima tri boda manje od Barcelone.

Pogodak Joao Felixa možete vidjeti OVDJE.

Zrinka Ljutić Povijesna utrka Zrinke Ljutić: Ovo smo čekali još od Janice Kostelić! divider

Sve prethodne nedjeljne utakmice nisu iznjedrile pobjednika, ali su barem postignuti golovi u ogledu Seville i Villarreala koji je završio 1:1.

Mreže su mirovale sve do završnice susreta, a u 75. minuti navijači na Sanchez Pizjuanu su se mogli veseliti. Kike Salas je postigao pogodak za 1:0, ali je samo dvije minute kasnije Villarreal izjednačio nakon što je Morales pogodio suparničku mrežu.

Gosti su u 95. minuti zabili pogodak za pobjedu, no VAR je naknadno poništio gol koji je dao Čileanac Brereton te je sve završilo podjelom bodova. Sevilla je na 15., a Villarreal na 12. mjestu. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za seviljsku momčad.

Nicolo Barella Inter srušio Napoli na neugodnom gostovanju i zasjeo na vrh ljestvice Serie A divider

U ranija dva susreta ove nedjelje nije bilo ni pobjednika ni golova. Na takav su način odigrali Almeria i Betis. Time je Betis nastavio pozitivan niz posljednjih tjedana u La Ligi, u zadnjih pet utakmica ostvario je tri pobjede i dva remija. Ove nedjelje bod je osvojio unatoč igraču manje. Od 27. minute gosti su igrali bez isključenog Hectora Bellerina.

Betis je ostao na sedmom mjestu ljestvice, kao i Almeria na posljednjem. Almeria je i dalje bez pobjede, osvojila je samo četiri boda.

Pobjednika nije bilo ni u prvom nedjeljnom ogledu, nogometaši Mallorce i Alavesa su također odigrali 0:0. Nastavljen je time negativan niz Mallorce koja nije pobijedila u posljednjih deset prvenstvenih utakmica u nizu. U tom je periodu ostvarila šest remija i četiri poraza. Bio je ovo osmi neodlučeni rezultat Mallorce ove sezone i po tome je rekorder u La Ligi.

Mallorca se popela na 16. mjesto ljestvice, dok je Alaves došao na 12. poziciju.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider