Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavak skandala

Ovo je nevjerojatno: Pogledajte koje sve izraze upotrebljava španjolski novinar da ne bi izgovorio ime države Kosovo

Na konferenciji uoči utakmice izbio je skandal u kojem Pablo Sarabio nije htio izgovoriti ime Kosova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 6. kola skupine B kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo Španjolska je svladala Kosovo s 2:0 u Prištini.

Zabili su Pablo Fornals i Ferran Torres, a utakmica je ponovno završila u središtu svjetske javnosti, ali ne zbog sjajnih nogometnih poteza i golova, već zbog svega ostalog.

Uoči utakmice održana je konferencija za novinare na kojoj španjolski reprezentativac Pablo Sarabia nije htio izgovoriti ime države Kosovo, već je cijelo vrijeme koristio izraz "domaća momčad".

Naravno, to je razljutilo domaće novinare koji su ga potom priupitali za objašnjenje zašto to radi, ali Sarabia je samo kratko odgovorio da ne razumije pitanje.

Nekoliko trenutaka kasnije konferencija je prekinuta, a to je, sada je već sasvim jasno, nastavak političkog skandala u kojem Španjolska ignorira postojanje Kosova.

gol expired Pogledajte što sve Timo Werner može promašiti: Uspio je zabiti, ali i to je bilo komično divider

Ne žele priznati neovisnost Kosova, a otišli su toliko daleko da čak ne žele ni izgovoriti ime države Kosovo, što smo ponovno mogli vidjeti i čuti u jučerašnjem prijenosu utakmice.

Tijekom televizijskog prijenosa utakmice španjolski komentator nije htio izgovoriti ime "Kosovo", već je cijelo vrijeme koristio različite izraze, kao što su "domaća momčad", "momci u plavim dresovima", "momčad u plavim dresovima", "večerašnji protivnik Španjolske" i tako dalje. 

No ovog puta napisali su ime Kosova velikim slovima, a ne malim kao u prijenosu prve utakmice koja je igrana u španjolskoj Sevilli...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider