Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo Raspucan

Pobjede Italije i Portugala, Bosna i Hercegovina poražena na neugodnom gostovanju

Nedjeljni program kvalifikacija za Euro 2024. zaključen je slavljima favorita.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Nedjeljne utakmice kvalifikacija za Euro 2024. obilježile su pobjede Talijana i Portugalaca, te poraz reprezentacije BiH.

Italija se oporavila od poraza protiv Engleza laganom pobjedom na Malti (2:0). Oba gola za azzurre na Malti pali su u prvom dijelu, a zabili su dva Mattea - Argentinac s djedom na Siciliji Mateo Retegui (15) i Matteo Pessina (27).

Luka Dončić Dallas se raspao u ključnom dijelu sezone: Obrana je nepostojeća, Dončić i Irving propuštaju play-off? divider

Sjeverna Irska ostala je praznih ruku na Windsor Parku u Belfast. Finci su održali lekciju nogometa Ircima, slavivši s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Benjamin Kallman u 28. minuti.

Portugal se pouzdano nosi s europskim nogometnim mališanima. Nakon uvodne domaće pobjede nad Lihtenštajnom s 4:0, danas su u Luksemburgu slavili sa 6:0. Za Portugalce je u prvom poluvremenu dva puta zabio 38-godišnji Cristiano Ronaldo (9, 31), po jednom Joao Felix (15) i Bernardo Silva (18). U drugom poluvremenu strijelci su bili još Otavio (77) i Rafael Leao (89).

Andrej Kramarić Kramarića sebičnost neće koštati: Startat će u Turskoj, ali problem s golgeterima je očit divider

Ronalda se pobrinuo za svoju statistiku nakon njegova 121. i 122. gola u 198. nastupa, što su sve novi svjteski rekordi. Također, zabio je 10. i 11. gol protiv Luksemburžana, njegovih najdražih žrtvi.

U ovoj skupini nogometaši Slovačke su u Bratislavi pobijedili suparnike iz Bosne i Hercegovine s 2:0. Robert Mak (13) i Lukaš Haraslin (40) zabili su za prvu pobjedu Slovaka u ovom kvalifikacijskom ciklusu, a brzo je splasnula euforija u BiH nakon pobjede nad Islandom (3:0) prije tri dana u Zenici.

Dani Olmo Dinamo ostaje bez ''sigurnih'' milijuna? Hoće li Olmo izigrati Leipzig? divider

Iznimno uvjerljivi bili su Islanđani koji su čak sa 7:0 slavili kod LIhtenštajna u Vaduzu. Aron Gunnarsson (48,68, 73pen) zabio je hat-trick za sjevernjake u drugom poluvremenu, a po jedan su zabili Olafsson (3), Haraldsson (38), Gudjohnsen (85) i Ellertsson (87).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider