Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hornetsi opet slavili

Dallas se raspao u ključnom dijelu sezone: Obrana je nepostojeća, Dončić i Irving propuštaju play-off?

Dallas Mavericksi upisali su novi poraz, četvrti u nizu, bolji su bili Charlotte Hornetsi 110:104.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Košarkaši Charlotte Hornetsa su u nedjeljnoj matineji pred svojim navijačima svladali Dallas Maverickse 110:104 i nanijeli im drugi poraz u tri dana.

Charlotte (25-51) je predzadnja momčad na ljestvici Istočne konferencije, a s ove je dvije pobjede kompromitirala izglede Dallasa za plasman u doigravanje. Naime, Mavericksi su s učinkom 36-39 pali na 11. mjesto u Zapadnoj konferenciji i trenutačno nisu među momčadima koje će se boriti za naslov NBA prvaka.

Andrej Kramarić Kramarića sebičnost neće koštati: Startat će u Turskoj, ali problem s golgeterima je očit divider

Hornetsi su u ovoj utakmici vodili gotovo cijelim tijekom, a već u prvoj četvrtini su bili na +18 (30:12), kasnije i na +19 (48:29) u drugom periodu. Gosti su se uspjeli vratiti već do kraja poluvremena na samo sedam koševa zaostatka, a u završnici dvoboja su dvaput i vodili (92-90, 98-97). No, u oba navrata su Hornetsi odgovarali serijama, prvi put 6:0, drugi put 7:0 i vraćali prednost na svoju stranu.

Na ulazu u zadnju minutu Maxi Kleber je tricom smanjio zaostatak Dallasa na samo dva poena (106:104), ali to je bio posljednji ubačaj gostiju.

Dani Olmo Dinamo ostaje bez ''sigurnih'' milijuna? Hoće li Olmo izigrati Leipzig? divider

Dončić potegao gotovo 30 šuteva

Strijelce Dallasa predvodio je Luka Dončić s 40 koševa, ali je iz igre gađao 12/29. Imao je Slovenac i 12 skokova te osam asistencija, ali je zaradio i 16. tehničku pogrešku pa će morati propustiti sljedeću utakmicu u kojoj će njegova momčad gostovati kod Indiana Pacersa.

Kyrie Irving je postigao 18 koševa, a Tim Hardaway Jr. 15., no obojica s lošim postotkom šuta.

Joshua Kimmich Kimmich stao na kraj svim naklapanjima i otkrio pravi razlog Nagelsmannova odlaska divider

Gordon Hayward je predvodio Hornetse sa 22 koša, a P. J. Washington je uz 21 poen imao i 12 skokova. Novak Mark Williams je spojio 15 koševa i 16 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider