Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se "bijeli dim"

Pao je veliki dogovor u Maksimiru: Dinamov glavni operativac silno je razočaran, evo što ga čeka na izlasku

Očekivana sjednica Izvršnog odbora Dinama ipak se nije održala u Maksimiru nakon završetka najvećeg hrvatskog derbija…

Dinamova glavna loža u Maksimiru (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nakon što je Dinamo pregazio Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju, u Maksimirskoj 128 ponovno su na programu spletke i intrige.

Dinamo - Hajduk Dinamo već dugo nije tako ponizio Hajduk: Uprava i trener podjednako su krivi za sramotnu igru Splićana divider

Iako se najavljivala nova sjednica Izvršnog odbora odmah nakon derbija, čini se da od toga nema ništa. Čelnici Dinama napustili su Maksimir. Možda je izabrana nova lokacija sastanka, podalje od kamera i novinarskih ušiju, no to je manje izgledna opcija. Izglednije je da je odgođena za neki drugi dan.

Postojale su indicije da bi se možda mogla dogoditi smjena Krešimira Antolića s mjesta člana Uprave. Iz krugova bliskih Maksimiru stižu informacije da se Antolić već dogovorio s predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem i njegovim najbližim suradnicima te da bi sporazumnim raskidom ugovora mogao pokupiti lijepu otpremninu.

Antolić dogovorio odlazak iz Dinama

Navodno je riječ o cifri koja se kreće oko 130 tisuća eura, ali to ćemo još vidjeti. NIšta još nije službeno. Što su se povrh toga dogovorili Antolić i Barišić te kakvu su taktiku izabrali, teško je reći. Postoje razne spekulacije. Jedna je od njih da će Antolić biti parkiran u blizini Maksimira te da će čekati povoljan trenutak da se vrati u upravljačke strukture.

Drugim riječima rečeno, Barišićeva ekipa namjerava se nakratko stišati kako bi pridobila podršku BBB-a u borbi s Mamićevom strujom na predstojećoj Skupštini, a kada odradi taj posao i učvrsti pozicije, opet će okrenuti ploču u starom smjeru.

Javljanje iz Maksimira nakon derbija Dinama i Hajduka

Kako čujem, Antolić je ipak silno razočaran jer će morati odstupiti, a još više što od javnosti, navijača i djelatnika Dinama nije prepoznat kao pozitivan lik u cijeloj priči, štoviše, situacija je dijametralno suprotna.

Nije rijetkost da visokopozicionirani političari ili dužnosnici na različitim funkcijama izgube kontakt s realnošću nakon dugogodišnjeg bajnog života u maksimalnoj udobnosti i započnu bivstovanje u paralelnom univerzumu. Naravno, elegantno zaboravivši što su sve i za koga radili u prošlom životu.

Barišićevo obećanje Boysima

Kao takav mogao bi biti za Barišićevu struju tempirana bomba ispunjena frustracijama visoke gustoće, pa su očito ipak odlučili da ga na vrijeme premjeste na sigurniju lokaciju i obećaju mu skori povratak. Hoće li se ikada vratiti u Dinamo, vrijeme će pokazati, ali stara poslovica kaže: što košta obećati.

U taj kontekst može se staviti i navodno Barišićevo obećanje Boysima, koje je procurilo u nogometnim kuloarima, da će poduprijeti promjenu StatutA i ogranizirati slobodne izbore po principu "jedan član, jedan glas" ako ga podupru na Skupštini.

Figa u džepu uvijek je moguća jer ne treba zaboraviti da je Barišić svih ovih godina zapravo glavni igrač u cijeloj priči, čak i kada je u Zagrebu stolovao Zdravko Mamić, a da o Antoliću i ne govorimo. On je samo Barišićeva sporedna figura u ovom mačevanju i Boysi bi toga trebali biti svjesni. Barišić oduvijek djeluje iz sjene i pored sebe ima operativne bukače, to je njegov modus operandi.

Marko Šepat Navijači Dinama oduševljeni pobjedom u derbiju: Što je sa sastankom Izvršnog odbora? divider

Kako god, pretpostavljalo se da bi na današnjoj sjednici mogao biti izabran i novi član Uprave, no čini se da su čelnici Dinama zaključili kako to nema smisla jer je Skupština na rasporedu 9. ožujka i tada će biti izabrano novo vodstvo, a Antolićev mandat mogao bi trajati do 8. ožujka, odnosno tada ga se može službeno razriješiti s dužnosti.

Nova tročlana Uprava Barišićeve struje

Posljednjih dana spekuliralo se s imenom Darija Šimića kao novim članovom Uprave, štoviše predsjednikom Uprave, ali to je još posve neizvjesna opcija.

Naime, pitanje je jesu li čelnici Dinama posljednjih dana uopće kontaktirali Šimića i ponudili mu poziciju u klubu, a još je veće pitanje želi li Šimić preuzeti odgovornost na takvom upravljačkom mjestu ili bi radije preuzeo funkciju u sportskom sektoru, primjerice ulogu sportskog direktora?

Kao preostala dva kandidata Barišićeve struje za članove Uprave, spominjali su se trenutačni član Izvršnog odbora Većeslav Bergman te Frane Žanić, koji je nedavno izabran za predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza. Još jedna sjednica Izvršnog odbora trebala bi se održati prije Skupštine kako bi se potvrdile odluke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider