Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo već dugo nije tako ponizio Hajduk: Uprava i trener podjednako su krivi za sramotnu igru Splićana

Dinamo je uvjerljivo pobijedio, ali još je uvjerljivije nadigrao Hajduk…

Dinamo - Hajduk (Foto: Boris Kovacev/Cropix)

Dinamo je još jednom pokazao da je u ovom trenutku daleko bolji od Hajduka. Ništa novo jer Dinamo je bio favorit i prije početka utakmice, Dinamo je favorit i prije početka proljetnog dijela prvenstva, favorit je bio i prije početka sezone, ali ovakvu dominaciju, ovakvo razbijanje nismo dugo vidjeli u najvećem hrvatskom derbiju.

Dinamo - Hajduk VIDEO Dinamo napunio mrežu Hajduka: Ivanušec s dva pogotka potvrdio sjajnu formu divider

Znao je Hajduk izgubiti i uvjerljivije u Maksimiru, ali takav raspad sistema, praktički od prve minute, ne sjećam se da sam vidio. Morao bih premotati film godinama unazad i opet mi ne pada na pamet. Hajduk je baš na svakom polju odigrao onako kako ne treba. Secirati nema smisla.

To što je Hajduk odigrao čista je sramota za veliki splitski klub

To što je Hajduk odigrao u prvom poluvremenu teški je kriminal, čista je sramota za veliki splitski klub. Jedno je se raspasti u trenutku kada se utakmica lomi, negdje u 50 ili 60 minuti, kada već gubite u podjednakoj igri pa morate bezglavo napasti i onda primite nekoliko komada, a posve je nešto drugo raspasti se i prije nego što je utakmica počela. Jer nisu Bijeli izgubili kada su zakoračili u maksimirski tunel, nego već u velebitskom.

Za Splićane bi bilo najveće bacanje prašine u oči kada bi se počeli opravdavati brojnim izostancima jer Hajduk ne igra loše od jučer već od prve utakmice proljetnog dijela sezone. Kada kažem loše, to je najblaže rečeno. U pretprošlom kolu pobijedio je na jedvite jade posljednju Goricu, a trebao je izgubiti s nekoliko golova razlike.

Marko Livaja na zagrijavanju FOTO Boysi odlučili otežati zagrijavanje igračima Hajduka: Sa sjevera letjele grude snijega divider

Hajduk igra podjednako loše i s kompletnom i s nekompletnom momčadi. Ne radi se tu o lošem danu, nego o lošim mjesecima. Hajduk je u zimskom prijelaznom roku doveo novog trenera, iako Mislav Karoglan u 12 utakmice nije okusio gorčinu poraza. Budući da u Hajduku nisu bili zadovoljni igrom svoje momčadi, intencija je bila da se s angažmanom Ivan Leke poboljša igra i time dodatno poveća pritisak na Dinamo.

Hajduk već dugo nije izgledao tako loše

Dogodilo se upravo suprotno. Hajduk već dugo nije izgledao ovako loše, a nije da nije bilo loših perioda. Kod Bijelih barem toga nije nedostajalo. I sada se može naširoko pisati da Hajduk nema igrače, da nema kvalitetu, ali ostaje činjenica da je Hajduk sa sličnom momčadi donedavno izgledao puno bolje. Leko ima svoju filozofiju nogometa i viziju igre, ali trenerova vizija trebala bi se temeljiti na rosteru momčadi.

Tko je kriv za debakl Hajduka na Maksimiru?

Ukupno glasova:

Valjda se igra pravi na temelju kvalitete i igrača koje imaš na raspolaganju, a ne obratno. Što vrijedi lamentirati da trener nema igrače kakve bi želio? To može reći svaki trener na svijetu, posebice u ligama poput HNL-a. Zašto je uopće dolazio ako Hajduk nema kadar koji bi trebao imati za njegovu filozofiju igre? Ako mu je Uprava obećala pojačanja i tako ga nagovorila da prihvati vruću klupu, to bi trebao javno reći. Naravno da sve polazi od predsjednika i Uprave, oni su najodgovorniji, ali ne može se ni trenera lišiti odgovornosti. Odgovornost je podjednaka.

Uprava i trener podjenako odgovorni

Kad je situacija takva kakva već jest, da Hajduk ne može dovesti prava pojačanja, to je svima jasno koji imalo poznaju situaciju na Poljudu, pa valjda i rođenom Splićaninu Leki, da su Ferro i slični samo smiješno bukanje Uprave i njihovih medijskih trabanata, zar nije logičnije da se prvo pokušaš snaći s onim što imaš u tom trenutku i tako postaviš igru, a onda u procesu izgradnje pokušavaš ići dalje.

Leko je, čini mi se, pokušao ubrzati taj proces, preokrenuo je sve naglavačke, a to očito ne ide. Preko noći ništa ne ide, pa ni to da Hajduk promijeni igru.

Naravno da je za Hajdukovu katastrofu najzaslužniji Dinamo. Modri su odigrali najbolju utakmicu ove godine i može se reći da su zakaparili novi naslov prvaka. Ta priča je gotova i to je svima jasno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider