Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte pogotke

VIDEO Dinamo napunio mrežu Hajduka: Ivanušec s dva pogotka potvrdio sjajnu formu

Dinamo je pogocima Ademija u 8. i Baturine u 10. minuti šokirao Hajduk na otvaranju susreta, a kasnije je Ivanušec s dva pogotka osigurao pitanje pobjednika.

Dinamo - Hajduk (Foto: Boris Kovacev/Cropix)

Dinamo i Hajduk igraju treći ovogodišnji derbi na Maksimiru, iako je snažan snijeg jučer okupao Zagreb, uspješno je očišćen maksimirski travnjak i uvjeti za igru su gotovo na najvišoj razini.

Marko Livaja na zagrijavanju FOTO Boysi odlučili otežati zagrijavanje igračima Hajduka: Sa sjevera letjele grude snijega divider

Hajduk je istrčao na travnjak u šarolikom sastavu, ozljede i viroza pokosili su Bijele proteklih nekoliko kola, vidjelo se to na igri Splićana od prve minute.


Dinamo je furiozno otvorio susret, Hajduk nije pošteno prešao centar, a već je na semaforu bilo 2:0 za domaće.

Luka Vušković Upoznajte Hajdukovo čudo od djeteta: On je najmlađi debitant u povijesti derbija divider


Prvi gol djelo je kapetana Dinama, Arijana Ademija, Perić je ubacio u kazneni prostor, Ademi je u stilu klasnog napadača primio loptu okrenut leđima, sjajno se oslobodio i lijevom nogom neobranjivo pogodio za prednost Modrih.

Gradski vrt Snijeg prekrio Gradski vrt: Osijek pozvao navijače na akciju čišćenja terena divider


Samo dvije minute nakon došao je novi šok za goste, Ademi je ovaj put bio u ulozi asistenta, a mladi Baturina je s 11 metara pucao lukavo od poda, lopta je prevarila vratara Sentića i završila u mreži.

Ivanušec potvrdio sjajnu formu s dva pogotka

Dinamo je nastavio s pritiskom, imao loptu u svom posjedu više od 70 % u nogama, a Hajduk se grčevito branio.

Koliko-toliko Splićani su odolijevali napadima Dinama, ali jedan pokušaj visokog izlaska Hajduka brzinski su kaznili domaćini. Baturina je povukao kontru i fantastičnom dijagonalom pronašao Ivanušeca koji se obrusio u kazneni prostor i pogodio neobranjivo u daljnji kut gola vratara Sentića.

Ante Čačić Ante Čačić oduševljen rapsodijom pa poslao Zlatku Daliću jasnu poruku divider

Dinamo je nastavio dominaciju u drugom poluvremenu, u 63. minuti Ivanušec se opet upisao u listu strijelaca nakon neobjašnjive pogreške gostujuće obrane. Ademi je jednim laganim dodavanjem proigrao Ivanušeca koji je bio potpuno sam na 30 metara od vrata Hajduka, opalio je snažno desnom nogom i podigao vodstvo na 4:0.


Pogotke možete pogledati OVDJE.

Tko je kriv za debakl Hajduka na Maksimiru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider