Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dolazi iz nogometne obitelji

Upoznajte Hajdukovo čudo od djeteta: On je najmlađi debitant u povijesti derbija

Luka Vušković debitirat će za Hajduk protiv Dinama u derbiju na Maksimiru.

Luka Vušković (Foto: Duje Klarić/Cropix)

Luka Vušković, 16-godišnje čudo od djeteta debtitira za Hajduk u najvećem derbiju hrvatskog nogometa protiv Dinama na Maksimiru.

Prije dva dana talentirani branič je napunio 16 godina i tako stekao pravo igranja seniorske utakmice. Radi se o najvećem talentu splitskog sastava u posljednje vrijeme, a on već neko vrijeme ne igra za kadete, premda bi mogao, nego za stariji uzrast, juniore, i tamo dominira.

Potpisao ugovor na tri godine

Već je odigrao nekoliko prijateljskih susreta za prvu momčad Hajduka, a situacija s ozljedama samo je ubrzala odluku trenera Ivana Leke da ga uvrsti u prvu momčad, i to od prve minute protiv najvećeg rivala Dinama.

Budući da su ozljede pokosile posljednju linijiu splitske momčadi, Leko ne može računati na Eleza, Borekovića, Awaziema, Prpića, odlučio se za Vuškovića od prve minute.

Arijan Ademi Dinamo razbio Hajduk na Maksimiru i praktički osigurao novi naslov prvaka! divider

Na rođendan je potpisao ugovor na tri godine, a prema propisima FIFA-e nije ni mogao potpisati duži ugovor jer je još uvijek maloljetnik.

Ove zime u svoje redove htio ga je dovesti PSG, ali transfer se nije dogodio jer je njegova obitelj procijenila da je prerano za odlazak u inozemstvo.

Dolazi iz nogometne obitelji

Inače Luka dolazi iz nogometne obitelji, njegov pradjed bio je igrač i tajnik Hajduka, djed Mario  bio je član juniorske generacije koja je pod vodstvom Tomislava Ivića osvojila prvenstvo Jugoslavije 1971. godine.

Policija pred derbi VIDEO Problemi na cestama uoči derbija: Policajci gurali kombi kroz snijeg divider

Lukin otac Danijel Vušković bio je veliki talent u generaciji Marija Carevića i Darija Srne, također je igrao za Hajduk, kao i Danijelov stariji sin Mario koji danas igra za njemački HSV i prolazi kroz mučno razdoblje zbog pada na dopinškom testu.

Najmlađi debitant u povijesti derbija

Za kraj dodajmo da će Vušković postati najmlađi debitant u povijesti derbija, ali izjednačit će rekord najmlađeg debitana u povijesti HNL-a koji je postavio Marko Dabro.

On je 2013. godine zaigrao za Cibaliju u susretu protiv Splita, a tada je isto imao 16 godina i dva dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider