Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima li još koji sličan primjer?

Veliki dan za Hajduk: Pao je potpis, posebnim videom istaknuli nevjerojatnu obitelj

Luka Vušković je produžio ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine.

Mindaugas Nikoličius, Luka Vušković i Lukša Jakobušić (Foto: Robert Matić/hajduk.hr/Cropix)

Danas Luka Vušković slavi svoj 16. rođendan čime je stekao pravo nastupa za seniore Hajduka.

Ovaj nevjerojatni talent kao rođendanski poklon dobio je novi ugovor s Majstorom s mora, u trajanju do ljeta 2026. godine (propisi FIFA-e su takvi da maloljetni igrači ne smiju potpisivati ugovore koji traju duže od tri godine).

"Luka je dijete Hajduka, prošao je sve uzrasne kategorije naše Akademije, a prošlih nekoliko sezona je zbog svog iznimnog talenta i lakoće prilagodbe u pravilu nastupao za starije kategorije od onih kojima pripada po svojoj biološkoj dobi. Mladi Vušković trenutno igra fantastičnu sezonu za juniore Bijelih. U 19 službenih nastupa kao stoper se čak osam puta upisao u strijelce. Od toga je 14 puta zaigrao u prvenstvu i pri tom šest puta pogađao mrežu suparnika, jedan nastup upisao je u Kupu te četiri u Ligi prvaka mladih gdje je zabio dva pogotka. Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su nedavno svladali Šahtar i plasirali se u osminu finala natjecanja gdje ih čeka Manchester City. Redovni je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije", ponosno su objavili s Poljuda.

Vušković je čudo od djeteta, on dominira u juniorskom uzrastu premda igra s igračima koji su od njega stariji dvije-tri godine. Ove zime u svoje redove htio ga je dovesti PSG, ali transfer se nije dogodio jer je njegova obitelj procijenila da je prerano za odlazak u inozemstvo.

Obitelj Vušković i Hajduk desetljećima zajedno

Inače, priča oko njegove obitelji posve je specifična, jedinstvena u Hrvatskoj, a i šire. Naime, njegov pradjed Marko Vušković bio je igrač (ima tri nastupa tijekom 1944. i 1945.), a kasnije i tajnik Hajduka. Djed Mario Vušković bio je član juniorske generacije koja je pod vodstvom Tomislava Ivića osvojila prvenstvo Jugoslavije 1971. godine. Lukin otac Danijel Vušković bio je veliki talent u generaciji Marija Carevića i Darija Srne, također je igrao za Hajduk, kao i Danijelov stariji sin Mario koji danas igra za njemački HSV i prolazi kroz mučno razdoblje zbog pada na dopinškom testu.

Luka: Sjajan je osjećaj

"Sjajan je osjećaj što ću i dalje biti dio ove velike obitelji. Tu sam cijeli život, sjećam se prvih dana, prvog gola za Hajduk, svega što sam prošao kroz Akademiju. Drago mi je što sam do sada mogao pomoći svojim suigračima, posebno mi je drago što sada igramo protiv Manchester Cityja. Ja ne mogu igrati, ali nadam se da ćemo proći dalje. Sljedeća velika želja mi je dati svoj doprinos prvoj momčadi, ostvariti službeni debi jer to mi je san i nadam se da će se ubrzo ispuniti", izjavio je Luka nakon potpisa ugovora.

Po svemu sudeći, na debitantski nastup ne bi trebao čekati još dugo, tek dva dana, do nedjeljnog derbija s Dinamom na Maksimiru. Situacija s ozljedama u prvoj momčadi je takva da je trener Ivan Leko povukao Luku u prvu momčad, on je propustio juniorski dvoboj s Rijekom koji se igrao ovog četvrtka na Poljudu, a sve s ciljem kako bi bio spreman za nedjeljni derbi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider