Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osijek prepun ambicija

Vraća se HNL u izdanju kao nikada do sada: Dinamo na pragu naslova, velika borba za Ligu prvaka

U petak započinje drugi dio sezone u HNL-u, a s njime stiže i velika novost u domaćem nogometu - VAR tehnologija.

I dok je Dinamo na putu prema obrani naslova prvaka Prve HNL, žestoka borba vodit će se oko drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Novinar Dnevnika Nove TV Marko Šepat provjerio je kako su se pripremali naši vodeći klubovi i koje su poteze povlačili na tržištu.

Unatoč odlasku najboljeg igrača Danija Olma, 12 bodova prednosti na vrhu Dinamu nudi miran pravac prema novom naslovu prvaka. Olmo odsad stanuje u Leipzigu, ali na Maksimiru imaju spremne zamjene.

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

"Mi imamo igrače koji sigurno mogu Danija dostojno zamijeniti. To su Lovro Majer, Luka Ivanušec, Amer Gojak. Ovi mladi što dolaze", rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Vraća se HNL - 1 Vraća se HNL - 1 (Foto: GOL.hr)

Konkurenciju u Bjeličinoj momčadi dodatno će zaoštriti povratnici u klub, Iranac Moharami i talentirani napadač Mario Ćuže. Zimske pripreme Modri su odradili u Istri, ugodno i uspješno. Sa četiri pobjede iz pet susreta.

Slično vrijedi i za Hajduk, koji je u generalnoj probi svladao kijevski Dinamo. Iza Bijelih je turska turneja, ali i nova preslagivanja unutar kluba, odrađena još uoči Božića.

gol expired Nakon osam godina izbivanja Šibenik na pragu Prve HNL, a velike zasluge za to idu sjajnom treneru Renduliću divider

Novi trener, novi sportski direktor, te savjetnik za sportsku politiku. Kratkoročni cilj je drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka, a dugoročni "učiniti Hajduk bolji".

Vraća se HNL - 2 Vraća se HNL - 2 (Foto: GOL.hr)

"Dat ću sve od sebe, zajedno s mojim suradnicima, da napravimo Hajduka boljim klubom nego što je sada u ovom trenu", rekao je novi trener Hajduka Igor Tudor.

Prije nekoliko dana Tudor je ostao bez Filipa Bradarića, koji je otišao u španjolsku Celtu. Novo ime u bijelom dresu je stoper Nihad Mujakić, 21-godišnji Sarajlija, koji je došao na posudbu iz belgijskog Kortrijka.

Na Rujevici je stoper također za sada jedino pravo pojačanje. To je povratnik u hrvatski nogomet Nino Galović, bivši igrač Splita i Slaven Belupa. Rijeka je ostala bez Kvržića i Župarića, a pripremni period započela je porazom od češkog Slovackog. No u posljednja dva nastupa postigla je 11 golova.

gol expired Rakitić sjajno asistirao Messiju za "petardu" Barcelone: Ivan odigrao posljednje minute u dresu Katalonaca? divider

Trener Simon Rožman je zadovoljan, ali bez glasnih najava.

"Ne opterećujemo se mjestom kojeg bi željeli, sigurno je sadržaj onaj koji je najbitniji, jer on će dati na kraju rezultat."

Vraća se HNL - 1 Vraća se HNL - 1 (Foto: GOL.hr)

Silni optimizam zato vlada u Gradskom vrtu.

Osijek je zadržao najboljeg strijelca Mirka Marića, dok bi mu transfer Boška Šutala u Atalantu trebao donijeti rekordan iznos.

Velika su očekivanja od Erosa Grezde, koji se vratio u osječke redove, a na kraju španjolskih priprema zabio u pobjedi nad moskovskim Lokomotivom.

"Mislim da imamo kvalitetu, jako dobro kvalitetu, drugo mjesto naravno da je sve moguće", rekao je Grezda.

Nema sumnje, bit će vrlo zanimljivo i to pod budnim okom VAR tehnologije, koja će premijeru na HNL travnjacima doživjeti već u petak u Zaprešiću, na utakmici Intera i Istre.

gol expired Ivan Rakitić u posljednji trenutak ipak napušta Barcelonu i ispisuje povijest? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider