Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"još uvijek nije gotovo"

Nakon osam godina izbivanja Šibenik na pragu Prve HNL, a velike zasluge za to idu sjajnom treneru Renduliću

NK Šibenik trebao bi se nakon osam godina izbivanja vratiti u prvi nogometni razred.

Nakon čak osam godina u Prvu ligu trebao bi se vratiti jedan od klubova koji su osnivali HNL. Nogometni klub Šibenik na polovici sezone ima čak deset bodova prednosti ispred konkurencije i idućeg ljeta trebao bi opet igrati u eliti.

"Iskreno, nisam očekivao deset bodova, ali evo, deset bodova je tu. Velika prednost, sigurno da je značajna, ali da je gotovo, još uvijek nije gotovo", rekao je trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

Da još nije gotovo, ponavljaju svi, ali ipak već se slaže križaljka za prvu ligu.

gol expired Ivan Rakitić u posljednji trenutak ipak napušta Barcelonu i ispisuje povijest? divider

"Sigurno da će nam trebati određena pojačanja, ali napravili smo dobre stvari bez novca i sada, tako da se nadam da ćemo u prvoj ligi s manjim budžetom napraviti dobre stvari", rekao je Ivan Bulat, sportski direktor Šibenika.

Tribine stadiona na šibenskom Šubićevcu danas miruju, a za pola godine mogla bi ih tresti prvoligaška euforija. Od one ekipe koja je ispala iz prve lige, danas su u momčadi dvojica igrača. Jedan od njih je Vodičanin Toni Španja.

"Ja mislim da smo se već dovoljno puta opekli da ne smijemo razmišljati da je gotovo. Ali ako ovako nastavimo kao što smo dosad radili, a zasad ide sve prema tome, mislim da će to biti jedna lijepa priča i da ćemo mi to završiti kako smo i počeli", rekao je Španja.

Drugi je Zvonimir Blaić, koji je otkrio tko je najveća faca u momčadi.

gol expired Sramotna scena na košarkaškom parketu: Trener nogom udario suparničkog igrača jer je slavio divider

"Ja mislim da je cijela ekipa tu, a što se tiče baš najveće face, ja mislim da je to Boris Pandža."

"Haha, nisam ja najveća faca sigurno. Međutim, momci su stvarno za deset svi. Ja se osjećam uz njih također jako mlad, tako da svi skupa funkcioniramo dosta dobro. Harmonično, rekao bih", odgovorio je Pandža.

Pandža je bivši igrač Hajduka i reprezentacije BiH, jedan je od najstarijih. A najmlađi je 18-godišnji Marko Bulat, veliki šibenski talent.

"Tajna je u tome da moraš biti u sportu 0-24. U klubu sam koji daje maksimum za svoje igrače, dobra je škola nogometa", kazao je Bulat.

Ali Markov otac i stric su predsjednik i sportski direktor kluba, pa možda Marko ima protekciju?

"Čak bih ja rekao da je suprotno. Ja ponekad... ne čak i ponekad, već možda čak i malo često podviknem na njega, jer znam koliko on može."

Zna Rendulić i koliko može cijela ekipa, a na njima je da to pokažu i napokon izbore povratak u prvu ligu.

gol expired Pale teške riječi na račun Stipe Miočića: "Nemam vremena čekati starca koji uživa u pozornosti" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider