Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rebićev povratak

Kramarić otkrio vrlo važan detalj uoči Grčke i poručio: "Jedva čekamo početak"

Još samo dva dana su ostala do prve utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Grčke za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrej Kramarić i Ante Rebić bili su gosti novinara u miks zoni zagrebačkog Maksimira, svega dva dana uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Suparnik je uvijek neugodna Grčka, koju bi trebao dočekati put stadion.

"Drago nam je da će stadion biti dobro ispunjen. Puno nam kada vidimo da navijači u redovima čekaju na karte. Nadam se da će nas i vrijeme poslužiti i da će teren biti dobar da možemo igrati našu brzu igru. Naravno, neće biti lako", rekao je Andrej Kramarić.

Napadač Hoffenheima je u posljednjoj utakmici natjecanja po skupinama odigrao maestralno i u Kijevu postigao dva pogotka kojima je Hrvatska pobijedila Ukrajinu i izborila dodatne kvalifikacije. Kada bi to ponovio Vatreni bi bili na pragu odlaska u Rusiju.

"Neću sebe stavljati u prvi plan, nije važan pojedinac, ali nadam se da mogu pružiti partiju kao u Kijevu. Bilo bi lijepo da možemo sve završiti u prvoj utakmici kao što je to bio slučaj protiv Turske. Da nam u uzvratu bude lakše. Ali svjesni smo da neće biti lako", kaže Krama i otkriva dašak atmosfere iz svlačionice.

"Moramo biti strpljivi, jer nije lako igrati protiv reprezentacija koje se brane. Atmosfera u momčadi je odlična i jedva čekamo da utakmica počne", zaključio je Kramarić.

Podsjetimo, kapetan Modrić je nakon lošijih izdanja u kvalifikacijama u nekoliko navrata bio naglasio da je atmosfera u momčadi slaba i da ne postoji potreban reprezentativni naboj.

Povratnik u reprezentaciju nakon dvije i pol godine je napadač Eintrachta Ante Rebić.

"Nije me bilo od Italije. Izbornik Zlatko Dalić pratio je moje igre i rekao da računa na mene. Osjećam se dobro. Posljednjih godinu i pol igram u kontinuitetu. Sigurno da protiv Grčke neće biti lako", kaže Ante Rebić.

Hrvatski napadač igra u njemačkoj Bundesligi za klub kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji mu je upustio prvi poziv u reprezentaciju. Dosad je u sezoni zabio četiri pogotka u devet utakmica.

"Niko mi vjeruje i putevi nam se očito stalno susreću. Od grčkih igrača poznajem samo dva braniča koja igraju u Bundesligi. Sokratis iz Borussije je jedan od najneugodnijih stopera protiv kojih sam igrao. Oni su u reprezentaciji puno "prljaviji" nego kad igraju za klub, igraju puno prgavije", kaže Rebić.

Prvi susret Hrvatske i Grčke igra se u četvrtak s početkom u 20.45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider