Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Mateo mora kreirati"

Kovačić i Hazard blizu spektakularnih transfera: "Hrvatski veznjak najbolje je igrao u Dinamu"

Mateo Kovačić i Eden Hazard blizu su rješenja za nastavak svojih karijera...

Kovačić u dvoboju protiv Lukakua (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna sudbina Matea Kovačića i Edena Hazarda omiljena je tema španjolskih medija posljednjih dana. Prema njihovim saznanjima, Kovačić bi i iduću sezonu trebao provesti u dresu Chelseaja, dok bi sjajni Belgijanac ovoga ljeta trebao postati najskuplji Galactios u povijesti madridskog Reala.

Prije samo dva dana Stamford Bridge šokirala je definitivna odluka FIFA-e da iduća dva prijelazna roka Bluesi ne smiju registrirati nove igrače. Jednogodišnja apstinencija od transfera kazna je za višestruko kršenje pravila pri dovođenju maloljetnika, a njeno stupanje na snagu poteglo je i pitanje smije li Mateo Kovačić ostati u Londonu i iduće sezone. Španjolska Marca piše da su Real i Chelsea pronašli način.

Kovačić ostaje u Chelseaju, Hazard prelazi u Real

Nogometni kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo objašnjava:

"Kovačić je prešao na posudbu u Chelsea prije zabrane o registriranju novih igrača za Chelsea i vjerojatno će mu dopustit da produlji posudbu do sljedećeg ljeta, a onda će obaviti kupnju."

Rakitić izazvao veliku frku u Barceloni: Evo zašto ga mučki udaraju sa svih strana Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Jose Maria del Nido (Foto: Mundo Deportivo/Instagram)) Ivan Rakitić u akciji protiv Liverpoola (Foto: AFP) +4 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Real bi za Kovačića mogao dobiti 40 milijuna eura, čime bi Kovačić srušio vlastiti hrvatski rekord. Naime, Kovačić je prelaskom iz Intera u Real ostvario najveći transfer među hrvatskim nogometašima. Prema Transfermarktu, Real je platio Kovačića 38 milijuna eura.

U suprotnom smjeru trebala bi otići prva violina Bluesa Eden Hazard. Nije tajna da je već duže vrijeme najveća želja Madriđana upravo belgijski genijalac, koji je i javno priznao da sanja dres Galacticosa. Marca javlja kako je Real s Hazardom sve dogovorio, te da ostaje tek vidjeti koliko će odšteta ići preko granice od 100 milijuna eura.

Loša statistika

"Siguran sam da bi svi, uključujući i nas igrače, voljeli da Eden ostane tu i bude igrač Chelseaja do kraja svoje karijere. Ali tko zna kako on razmišlja. Ja mislim da je on toliko kvalitetan i njegov doprinos Chelseaju u posljednjih 7-8 godina je bio fantastičan; pomogao je u osvajanju toliko trofeja i koju god odluku da donese, mi ćemo je poštovati", kaže veznjak Chelseaja Ruben Loftus-Cheek.

Barcelona nakon eurokatastrofe: Odlazi deset igrača, stižu tri ključna pojačanja Barcelona obranila naslov španjolskog prvaka (Foto: AFP) Luka Modrić i Frenkie de Jong (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Odlaskom Hazarda, Kovačić bi mogao dobiti još više šansi ostane li na Stamford Bridgeu. Jedno je sigurno - mjesta za napredak itekako ima. Naime, Mateo je ove sezone u 31 nastupu za Chelsea upisao tek dvije asistencije, uz nulu u rubrici golovi. Usporedbe radi, njegov glavni konkurent za poziciju Ruben Loftus-Cheek samo u posljednjih 14 nastupa zabio je 4 gola i 5 puta asistirao.

"Kovačić najbolje igrao u Dinamu"

"Po meni je najveći problem što on ne igra ono što mi svi od njega očekujemo. Nema tu puno kreativnosti. Ako se ne da gol, može se asistirati, može biti i predasistencija da se vidi da on nosi tu igru i da je ključan igrač - to se očekuje od Kovačića. Po meni je on najbolje igrao u Dinamu. Možda to ovako zvuči groteskno, ali po meni, to je tako, jer je tada on to radio", kaže Medo.

Posljednji gol Kovačić je zabio u dresu Reala još u siječnju 2017. Eksplozija njegovog talenta čeka se već godinama, a mnoge više ne tješi ni činjenica kako je tek napunio 25. Poželimo mu da konačno procvjeta već iduće sezone - čiji god dres nosio.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider