Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ako na trenutak zaboravimo..."

Kovač otkrio dobre vijesti za Bayern: Objasnio kako protiv Liverpoola i čega se treba paziti

Niku Kovača i njegov Bayern čeka teških 90, a možda i 120 minuta protiv Liverpoola Jürgena Kloppa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern će u srijedu dočekati Liverpool u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. U prvoj utakmici na Anfieldu bilo je 0:0 i sve je otvoreno uoči uzvrata na Allianz Areni.

Uoči utakmice gosti press-konferencije bili su Niko Kovač i Manuel Neuer. Hrvatski trener otkrio je dobru vijest za navijače Bayerna – zdravstveni karton znatno se popravio i imat će dosta opcija u nadmudrivanju s Jürgenom Kloppom.

Kingsley Coman trenirao je pod punim opterećenjem, a i David Alaba je u dobrom stanju. Ovaj dvojac nije bio u konkurenciji za posljednju utakmicu protiv Wolsfburga, ali trebali bi biti spremni za Redse.

Donedavni pobunjenik preuzima bitnu ulogu u susretu s Redsima

Kovač, ipak, nije bez problema. Joshua Kimmich i Thomas Müller odrađuju suspenzije, dok su ozlijeđeni Arjen Robben i Corentin Tolliso. Zbog izostanka Kimmicha povratak Alabe bio bi sjajna stvar za Kovača jer bi mogao pokriti bekovske pozicije - na lijevoj bi zaigrao Alaba, a na desnoj Rafinha, igrač koji se nedavno javno požalio na manjak minuta, ali sada je dočekao svojih pet minuta.

"Moramo naći balans, dobro smo igrali u prvoj utakmici. Mnogi vide rezultat prvog susreta kao prednost za Liverpool, ali svejedno moraju pobijediti. Ne vjerujem da će utakmica završiti 0:0", najavio je susret Kovač i objasnio kako izbaciti aktualnog viceprvaka Europe.

"Nećemo krenuti napadački na sve ili ništa. Moramo držati ritam, naravno igrati napadački, ali ako nećemo paziti, mogli bi izgubiti. Govorimo o Liverpoolu, kremi svjetskog nogometa, ne običnoj prvenstvenoj utakmici, bez uvrede za bilo koga", rekao je.

''Kako se približava kraj sezone, naši igrači postaju mentalno jači"

Kovačeva je momčad nakon turbulentnog početka sezone podigla formu i zaplovila mirnijim vodama. U susret ulaze kao vodeća momčad Bundeslige; u posljednjoj utakmici sa 6:0 isprašili su Wolfsburg, sedmu momčad prvenstva, i preuzeli vrh od Borussije Dortmund.

''Kako se približava kraj sezone, naši igrači postaju mentalno jači, što ulijeva sigurnost za utakmicu protiv Liverpoola. Ali moramo naći balans. Moramo biti agresivniji u napadu, to je istina, ali Liverpool je jak u utakmicama na ispadanje. Ako na trenutak zaboravimo na nekoga iz Liverpoolove napadačke trojke, moglo bi već biti prekasno", rekao je.

Utakmica je na rasporedu od 21:00. U drugom susretu u srijedu Barcelona dočekuje Lyon.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider