Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
red se mora znati

Žestoko kritizirao trenera, pa se morao ispričati: Kovač poslao jasnu poruku pobunjeniku

Jedna od glavnih tema Bayernove konferencije uoči teških izazova bio je pobunjenik u redovima momčadi Nike Kovača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač gostovao je na Bayernovoj press-konferenciji uoči teškog izazova koji Bavarce čeka u subotu – derbija kola protiv treće momčadi Bundeslige Borussije Mönchengladbach.

Jedna od tema bio je Rafinha, igrač Bayerna koji se nedavno javno požalio na Kovača. Rafinha je kritizirao bivšeg hrvatskog izbornika zbog manjka minutaže ove sezone.

''Nitko ne može biti iznad momčadi, kluba i igrača i tako kritički govoriti o treneru. U naletu emocija čovjek će reći nešto zbog čega će kasnije zažaliti. Ispričao mi se ispred momčadi, takve stvari se ne smiju ponavljati", rekao je Kovač.

Kovač je najavio i utakmicu protiv Borussije.

"Trenutno smo u dobroj formi, Borussia baš i ne, ali rezultati nisu uvijek ogledalo njihove igre. Nećemo ih podcijeniti, bit će to teška utakmica, a atmosfera u Gladbachu uvijek je odlična."

Bolnica u bavarskom gigantu

Svlačionica Bayerna u posljednje vrijeme podsjeća na bolnicu i Kovač bi mogao imati velikih problema u slaganju postave za teške utakmice koje ih čekaju – tjedan dana nakon Borussije čeka ih Wolfsburg, pa uzvrat s Liverpoolom u osmini finala Lige prvaka (u prvoj utakmici na Anfieldu bilo je 0:0).

''Sven Ulreich i Mats Hummels su trenirali danas, Manul Neuer nije, nadamo se da će moći sutra. Robben i Coman su ozlijeđeni, David Alaba ima problema s tetivom, Ribery s probavom, Goretzka još ima problema s gležnjem."

Umjesto njih u vatru bi mogli mladi igrači koji su nedavno pojačali Bayern – Korejac Jeong Woo-Yeong (19)i Kanađanin Alphonso Davies (18). Ovaj dvojac zasad iskustvo uglavnom skuplja u drugoj momčadi, s tim da je Davies odigrao ukupno 18 minuta u tri nastupa za prvu momčad.

''Nećemo kukati, još imamo dovoljno dobrih igrača kojima možemo dati šansu. Razmatramo dvije ili tri opcije, ali još nismo donijeli konačnu odluku. Woo-Yeong je zasigurno alternativa. Davies treba vremena, zato je odigrao 90 minuta u drugoj momčadi, nadamo se pronaći balans."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider