Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Karakter i čvrsta ruka

Velika gužva u Londonu: Engleski velikani traže nove trenere, Hrvat među najvećim favoritima

Kovač je u subotu uživo pratio utakmicu Evertona i Chelseaja u Liverpoolu, a večeras bi se trebao pojaviti na London Stadiumu, gdje će snage odmjeriti West Ham i Arsenal.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako Niko Kovač uporno tvrdi da se u Engleskoj nalazi na odmoru, zakotrljale su se glasine da je u pregovorima s Evertonom i Arsenalom, klubovima iz elitne engleske lige koji traže nove trenere.

Kovač je u subotu uživo pratio utakmicu Evertona i Chelseaja u Liverpoolu, a večeras bi se trebao pojaviti na London Stadiumu, gdje će snage odmjeriti West Ham i Arsenal.

I Everton i Arsenal nedavno su smijenili trenere. Everton je raskinuo ugovor s Portugalcem Marcom Silvom, a Arsenal sa Španjolcem Unaijem Emeryjem.

Slavlje Rusije (Foto: AFP) Zbog velike dopinške afere Rusija suspendirana na četiri godine u svim olimpijskim sportovima divider

Večeras će biti gužva u loži West Hamova stadiona. Katalonski Mundo Deportivo piše da na utakmicu stiže i bivši trener Valencije Marcelino. Navodno je u London stigao još jučer.

Marcelino na William Hillu stoji kao drugi favorit za preuzimanje Arsenalove klupe s koeficijentom 8. Prvi je favorit Mikel Arteta s koeficijentom 4. Kovač kotira kao 12. favorit s koeficijentom 21.

gol expired Ipak nije (samo) Kovač bio problem u Bayernu: Kritike treneru, Müller upozorava divider

S druge strane, Kovač je prvi favorit za novog trenera Evertona s koeficijentom 3,75. Marcelino je na toj listi šesti favorit s koeficijentom 15.

Engleski mediji izbacili su podatak da su na Arsenalovu adresu stigle čak 643 menadžerske ponude. Jasno da su Topnici skratili listu kandidata. Navodno će razgovarati s njih desetak, a među njima bi mogao biti i hrvatski stručnjak.

gol expired Fury i Wilder neviđeno ''popljuvali'' Joshuu i Ruiza: "Vidi se da je imao Klička u kampu" divider

Logično je zaključiti da je Kovač po stilu i viziji igre bliži klupi Evertona nego Arsenala. Topnici već dva i pol desetljeća gaje izrazito tehnički nogomet koji je još na stari Highbury donio Arsene Wenger.

Stoga ne čudi što su tražeći zamjenu za francuskog trenera posegli za stručnjakom španjolske škole nogometa koja je bliska Wengerovoj filozofiji. Na Emiratesu su isticali da žele zadržati kontinuitet svoje već tradicionalne igre kratkih pasova.

Kladionice očito misle da Arsenal neće odustati od te filozofije pa opet kao glavnog favorita vide španjolskog stručnjaka. Marcelinov posljednji klub bila je Valencija, koju je trenirao od svibnja 2017. do rujna 2019. Prije toga vodio je Sevillu i Villarreal.

gol expired Sramotna istina o Ruizu i pripremi za revanš protiv Joshue: "Tulumario je, kupovao kuće i aute" divider

Iako Marcelino slovi kao glavni favorit za novog menadžera Arsenala, nije nemoguće da se Topnici odluče za Kovača.

Naime, postoje mišljenja da bi Kovač u ovom trenutku možda bio bolje rješenje. Arsenalova momčad djeluje prilično raspušteno i mlako, s puno individualnih problema, a Kovač je poznat po čvrstoj ruci i čeličnoj disciplini, a uz to mu nije strana pas-igra.

gol expired Pregovori u Milanu: Barca i Inter dogovaraju veliki transfer, Rakitić u kombinaciji divider

Budući da je bio izbornik hrvatske reprezentacije i trener Bayerna, tehnički dotjeranih momčadi u kojima igraju velike zvijezde, pretpostavlja se da bi se bez većih problema mogao prilagoditi Arsenalovim zahtjevima.

Mnogi su mišljenja da Arsenal u ovom trenutku najviše treba karakternog trenera koji je u stanju vratiti pobjednički mentalitet na Emirates.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider