Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Keš i trampa

Pregovori u Milanu: Barca i Inter dogovaraju veliki transfer, Rakitić u kombinaciji

Barcelona ubrzano radi na prodaji nekih igrača u zimskom prijelaznom roku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić ili Arturo Vidal. Jedan od njih dvojice uskoro bi mogao napustiti Barcelonu, piše katalonski Sport.

Barcelona ubrzano radi na prodaji nekih igrača u zimskom prijelaznom roku. Katalonci imaju ogromne rashode, proračun im je maksimalno opterećen i žele što prije uravnotežiti bilancu. Budući da u srednjem redu imaju veliku gužvu, u prvom redu žele prodati jednog od veznih igrača.

gol expired Ipak nije (samo) Kovač bio problem u Bayernu: Kritike treneru, Müller upozorava divider

Sportski direktor Eric Abidal i tehnički tajnik Barcelone Ramon Planes obilaze Europu. Sport piše da su proteklih dana održali nekoliko važnih sastanaka sa zainteresiranim klubovima.

Najvažniji je bio s milanskim Interom, koji se želi pojačati u veznom redu, a glavne mete su im upravo Rakitić i Vidal. Jedan od njih dvojice mogao bi napustiti Camp Nou u predstojećem zimskom prijelaznom roku.

gol expired Nakon najtežeg poraza u karijeri iz bolnice se javio Overeem: "Usnica trenutačno ne izgleda seksi" divider

Proteklih mjeseci Barcelona i Inter već su održali nekoliko sastanaka. Milanski klub želio je hrvatskog veznjaka, no Barcelona je tražili minimalno 30 milijuna eura, a Inter u tom trenutku nije mogao jamčiti da će imati toliko novca na raspolaganju u zimskom prijelaznom roku.

Kako se Rakitić u međuvremenu vratio u udarnu momčad, upisao je tri vezana nastupa od prve minute, a i Barcelona je upisala pobjede s njim u sastavu, akcije su mu naglo skočile.

U ovom trenutku čini se da će Barcelona barem odgoditi prodaju hrvatskog veznjaka, ako već neće sasvim odustati. U svakom slučaju, ako Rakitić nastavi dizati formu do kraja godine, pogotovo ako dobro odigra u El Clasicu, cijena će mu ponovno skočiti, možda se i vratiti na razinu koja je bila na kraju prošle sezone, kada je Barca za njega tražila oko 50 milijuna eura.

gol expired Incident na Camp Nouu: Rakitić se umiješao i zaštitio Messija, hrvatski veznjak ispraćen ovacijama divider

Stoga se čini da će Inter preusmjeriti pažnju na Vidala, kojeg bi Barcelona mogla prodati bez krzmanja. Vidal ima solidnu minutažu u Barci, no ističe da želi više igrati. To je znak da bi mogao pristati na transfer.

Antonio Conte trenirao je Čileanca dok su obojica bila u Juventusu i dobro ga poznaje. Vidalova je cijena osjetna niža nego Rakitićeva, Inter bi ga mogao dobiti za 20 milijuna eura.

I Rakitiću i Vidalu ostalo je još godinu i pol do isteka ugovora. Stoga je zimski prijelazni rok idealan trenutak za Barcelonu da vrati što je u njih uložila jer već na ljeto cijena bi im mogla pasti s obzirom na to da će ući u zadnju godinu ugovora.

gol expired Ademi za Dnevnik Nove TV najavio Man City: "Razmišljamo samo o pobjedi" divider

Vidal i Rakitić nisu bili jedine teme razgovara. Barcelona je zainteresirana za neke Interove igrače, prije svih za Lautara Martineza. Kako Inter u ovom trenutku nema na raspolaganju previše keša, moguće je da se zavrti kombinacija s Martinezom.

Ako Inter pristane na prodaju Argentinca Barceloni sljedećeg ljeta, mogao bi dobiti pod račun Rakitića ili Vidala već ove zime.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider